E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem: Can kaybı 29---

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem: Can kaybı 29

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem: Can kaybı 29
24 Ocak 2020 - 21:03 borsagundem.com

Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Malatya, Tunceli ve birçok ilde de hissedildi. 16 saniye sürdüğü belirtilen depremde 29 kişi öldü, yaralı sayısı 1466

Elazığ Sivrice'de saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bazı ilçelerde binaların yıkıldığı belirtilirken, Kızılay ekiplerinin bölgeye intikal ettiği belirtildi. Elazığ'da kriz masası kurulurken, gönüllü ekipler çevre ilçelere yönlendirildi.

AFAD, saat 20.55'te merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem Türkiye'nin birçok kentinde ve Kuzey Irak, İran, Suriye gibi ülkelerde de hissedildi.

16 SANİYE SÜRDÜ

Bu arada Kandilli'den yapılan açıklamaya göre 6.8 büyüklüğündeki deprem 16 saniye sürdü. 

KOCA: ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Elazığ merkezli depremde ölü sayısının toplamda 20'ye yükseldiğini ve bu sayının artabileceğini söyledi. AFAD açıklamasına göre hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi. Yaralı sayısı ise 1466 olarak belirtildi.

Bakan Koca, depremin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunduğu esnada basın mensuplarına açıklama yaptı. Doğanyol'da 4, Elazığ'da 15 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Koca, Malatya'da yaralanan 221 kişiden 5'i dışında tamamının taburcu edildiğini, Elazığ'da da 551 yaralıdan 14'ü yoğun bakımda olmak üzere 50'sinin tedavisinin sürdüğünü aktardı.

AFAD'DAN SON DURUM AÇIKLAMASI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) açıklamasında, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 29'a çıktığı bildirildi. 382'si yaralı olmak üzere 1466 kişi hastanelere başvurdu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Sivrice ilçesindeki deprem sonrasında bölgede saat 10.00 itibarıyla büyüklüğü 4'ün üzerinde 12 deprem meydana geldiği, toplam 274 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

39 AFAD il müdürlüğü başta olmak üzere, Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli illerin UMKE ve itfaiye ekiplerinden toplam 1167 arama kurtarma personeli ve 235 aracın bölgeye sevk edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Çalışmalara destek amacıyla 18 arama kurtarma köpeği bölgeye gönderilmiştir. İhtiyaç durumunda kullanılacak iş makinaları AFAD koordinasyonunda görevlendirilmektedir. Bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinası çalışmayacaktır. AFAD Başkanlığı, bölgeye 6 bin 65 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 11 bin 532 yatak ve 18 bin 720 battaniye sevk etmiştir. Türk Kızılay, bölgeye 202 personel, 35 araç, 7 ikram aracı ve 4 mobil mutfak ile 2 sahra mutfak kiti, 15 bin 747 battaniye, 5 bin 656 yatak, 1563 ısıtıcı, 2 bin 500 çadır, 193 bin 420 kilogram un ve 3 bin 200 gıda kolisi sevk etmiştir."

Deprem sonrasında tüm illerin ve birliklerin teyakkuza geçirildiği, Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezlerinin (AADYM) aktif hale getirildiği vurgulanan açıklamada, "Acil ihtiyaçlar nedeniyle barınma, beslenme, enerji, haberleşme, hasar tespit ve psikososyal çalışma gruplarından ekipler bölgeye sevk edilmeye başlamıştır. Bu kapsamda 143 personel ve 47 araç bölgeye yönlendirilmiştir. " ifadesi kullanıldı.

Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama kurtarma ve sağlık destek çalışmalarının kesintisiz yürütülmesi amacıyla AFAD koordinasyonunda 28 çalışma grubunun "7 gün 24 saat" çalışma esasına göre faaliyete geçirildiği belirtildi. 

SOYLU: 30 KİŞİ ENKAZ ALTINDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'a geldi. 3 bakan depremle ilgili alınan tedbirler ve son durum hakkında bilgi verdi. 

Soylu 30 kişinin enkaz altında olduğunu açıkladı. Kurum, Malatya'da 5, Elazığ'da 25 binanın depremde yıkıldığını bildirdi. 

MEB VE DİYANET'TEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bölgedeki tüm okulların deprem sonrası evleri yıkılan ya da hasarlı olan vatandaşların kullanımına açıldığını duyurdu. Benzer bir açıklama da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan geldi. Erbaş, Elazığ ve Malatya'da evlerine giremeyen vatandaşların camilerde geceyi geçirebilecini bildirdi. 

YARDIMLAR VE KURTARMA EKİPLERİ ULAŞMAYA BAŞLADI

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok kentten arama ve kurtarma ekipleri ile yardım ekipleri yola çıktı. Ekiplerin bazıları Elazığ ve Malatya'ya ulaşarak çalışmalarına başladı. 

"Vatandaşlar cep telefonlarını fazla kullanmasın"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem sonrası açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Sivrice merkezli bir deprem meydana geldi. O dakikadan itibaren tüm arkadaşlarımız büyük bir yoğunluk içerisinde olay yerine intikal ettiler. Depremin seviyesini seviye 3 olarak belirledik.

"Vatandaşlarımızdan bir tek istirhamımız var cep telefonlarını çok fazla bu deprem anında kullanmamaları. Kısa mesaj ve internet üzerinden kullanmalarını istirham ediyoruz."

MHP, HEYET GÖREVLENDİRDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Elazığ'daki deprem sonrasında Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla inceleme yapmak ve bölge halkının yaşadığı sıkıntıları paylaşmak üzere bir heyetin görevlendirildiğini bildirdi.

Elazığ depreminin ardından ilk görüntüler

TSK'dan deprem bölgesine 8 nakliye uçağı

 

Elazığ'da vatandaşlar kan bağışı için yarıştı

 

AFAD'dan hasarlı bina uyarısı: Yaklaşmayın

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin yanındayız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (36)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökçe yazgı kaya 30 Ocak 2020 17:57

    Elazığ . Deprem oldumu

  • Gökçe yazgı kaya 30 Ocak 2020 17:57

    Elazığ . Deprem oldumu

  • ferat25 Ocak 2020 16:46

    1999 depreminden sonra ötv adı altında deprem vergisi alınmaya başlandı. 20 yıldır ötv oranı sürekli yükseldi vergiler arttı. ötv olarak alınan verginin asıl adı deprem vergisidir. kaldırılacaktı akp gelince kaldırılmadı daha da arttırıldı. ötv vergilerini yani deprem vergileri nereye harcandı.

  • tv25 Ocak 2020 11:55

    devleti şuçlayan yok sen sırça köşkte yaşıyon galiba ben insanların çaresizliginden bahsediyorum gerçek olanşu japonyada  insanlar  bursaki insanlardan fazla kazanıyor yazdıgım yazıda eksik olan nedir soylede bende bileyim segili kardeşim saygıyla

  • 00825 Ocak 2020 11:24

    Japonya Kobede deprem oldu Binlerce insan öldü. Yani Japonlar miti Bizim insanımızda yanlış bilinilyor. Şimdi burada herkes birini suçluyor. Ama yorum yapanlara sorsak Sen evini depreme karşı güçlendirdin mi diye hiç kimse yapmamıştır. Kendi oturduğunuz binada siz oturuyorsunuz Devleti suçlayacsğınıza siz ne yaptınız binanızıgüçlendirmek için

  • Hirkiz25 Ocak 2020 13:05

    Bilader devlet iyi denetlesin, belediyeler kaçak yapılara ruhsat vermesin, devlet af diye ormanlık, hazine arazilerini peşkeş çekmesin gerekirse vatandaş binasını güçlendirir

  • ...25 Ocak 2020 10:36

    ABD ve Japondaya 5,8 ile 1 ev yıkılmaz. Türkiyede yıkılıyor. Sebebi 25 yıl geriden gelen gelişmemiş bir ülke olmamız olablri mi ?mille tkıskandığı ülke, kayıpların sadece KADER diyebiliyor. 

  • tv25 Ocak 2020 10:00

     geçmiş olsun allah beterinden saklasın lakin insanları mütahitlerin belelediyelerin eline bırakmamak lazım kentsel donuşomde  ada bazında birkaç kişinin agzına bakar olduk  meçburiyetten bu evlerde yaşayan insanlarımız çok ne olacak aldıgımız aylıklamı daire alacagız   hani barınma hakkı kutsaldı bizleri bu evlerde yaşamaya mahkum bırakanlar utansın hepsinin vebali var

  • Vatanperver 25 Ocak 2020 09:25

    Yine toplum olarak herzamanki gibi sinifta kaldik başımıza musibet gelmeden onlem almıyoruz, binalarimiz mutehatlerin insafina kalmiş, mühendisler para karşılığı projelere sadece imza atıyor denetlemenin artırılması ve cezai yaptırımların uygulanması lazım kötüler bedelini ödemeli masum insanlar değil

  • Ahmet Kara25 Ocak 2020 09:23

    Yıkılan binalardan birisinde Mimarlık fakültesi inde okuyan 4 tane aslan ..Çizim yaparken ...Öğrenci evi neresi ucuzise orayı tutuyor .Allah korusun

  • Ahmet Kata25 Ocak 2020 09:18

    Adıyaman çok hissetti. Çok uzun sürdü. Bütün çekmeceler açıldı.Aha yıkılacak diye hissettik.

  • Selami25 Ocak 2020 00:47

    Arkadaslar birkac saattir tum tv izliyorum maalesef depremin suresi hakkinda bir haber yok deprem rasathanelrri ne ise yariyor

  • efe25 Ocak 2020 08:22

    40sny

  • Murat25 Ocak 2020 02:32

    Cnn international'da 40 saniye yazıyordu.

  • Emrah isik24 Ocak 2020 23:00

    Tekrari bekleniyormu ben malatyadan

  • Okie Dokie24 Ocak 2020 23:16

    Seninki de soru mu yani şimdi. İnsanlar nereden bilsin depremin tekrarlayıp tekrarlamayacağını?

  • Ww24 Ocak 2020 22:55

    Allah hergun depremi yasayan ataist japonlari koruyor. Muslumanlari korumuyor manidar...

  • Allah korusun25 Ocak 2020 08:18

    Bizimkilerin aklını kötüye, çalmaya, hileye çalıştırması ile ilgili. 6.8 luk deprem Japonya'da cerezdir. Abd de belki 150 yıllık gökdelen var. Bizimkilerin binası 30 yıl dayanmıyor ki beton normalde 100 sene ömürlüdür. Cahil cuhela başımıza müteahhit , gayrimenkulcü, emlakçı olmuş arsa tarla ev rant para vurgunu yapıyor. Siyasiler bile ülke sorunlarıyla değil bu kolay zenginleşme yolu olan rant işleriyle ilgileniyor. Zenginlerinn çoğu sonradan görme üretmeyen çalan haram zengini. Daha ne felaketler gelecek başımıza durun daha.

  • Malatya 25 Ocak 2020 06:21

    Ww küçük aklınla büyük yorum yapmışsın vesselam. Allah akıl vermiş bize ddepremse bir yer kabuğu gerçeği bunu bilerek evler inşa ermiyorsak aklımızı kullanmıyoruz. Allah 'ın kanunları vardır kağıda ateş tutunca yakar. Bunun gibi yeryüzünde de deprem diye bir realite var yerkabuğu durağan değil hareketli.

  • Bika24 Ocak 2020 23:11

    Japonlar Müslümanlar gibi  işini Allaha bırakmıyor, Allahın verdiği aklı kullanıp sağlam binalar yapıyorlar.

  • Emrah isik24 Ocak 2020 23:01

    Halinize şükür edin

  • AHMET ÖZBİR24 Ocak 2020 22:53

    BÜYÜK geçmiş olsun Yiğitler Diyârı. Bu zelzelelere karşı mutlaka dayanıklı binalar yapmamız, zerre kadar TOKATÇILARA aldanmamamız şart. "Ucuz olsun benim olsun"u terkedip "PAHALI OLSUN, SAĞLAM OLSUN, KORKUSUZ ÖMÜR SÜREYİM"i seçelim, MUTLU ÖMÜR GEÇİRELİM!..

  • ne içtin olum.24 Ocak 2020 23:04

    ucuzu pahalısımı var. devlet, adam gibi denetlesin. Devlet birim kursun belediyelerle, bayındırlık bakanlıgı bedava test etsın. mal mal yazıyorsun. alılsız fikirsiz.

  • Okie Dokie24 Ocak 2020 22:59

    Tokatçılar kim?

  • Okie Dokie24 Ocak 2020 21:59

    Elazığ'daki şiddetli deprem büyük İstanbul depremini tetikleyebilir.

  • Oki25 Ocak 2020 09:17

    İsa değil Musa, ulan daha hangi dinde hangi peygamber var onu bile bilmiyorsunuz. Bu toplum kadar cahil insan sürüsü Afrika'da bile yoktur

  • Mehmet25 Ocak 2020 06:26

    Aynen kime hizmet ettiği belirsiz sözcü gibi milleti olumsuzluğa sevk etmeye çalışmışsın .sözcü nun siteye baktım daha bu ortamda atılmayacak başlıklar. Yazık .

  • Seni bildim25 Ocak 2020 03:59

    Hep dek geliyorum yorumlarına senin kadar boş konuşana rastlamadım bu forumda bu sefer doğru bir şeyler yazmışsınız hayret İsa seni kutsadi herhalde ya da got korkusu sardı Doğru yolu buldun

  • Okie Dokie24 Ocak 2020 22:43

    Bu yüzden ivedi bir biçimde binalar güçlendirilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır.

  • aytek24 Ocak 2020 21:43

    ülke olarak depremlere hiçbir zaman hazırlıklı olmadık ve olmayacağız. istanbul gibi 16 milyonluk bir şehirde acil toplanma yerleri ranta kurban gidiyor. ayrılmış olan yerler yetersiz ve hiçbir hazırlık yok. ülkenin şu andaki en büyük gündemi kanal istanbul. ne acı değil mi.. ve sanki çok büyük maharetmiş gibi en büyük hayalim diye öğünüyor ve bir grup şakşaklıyor.

  • Türkoğlutürk 25 Ocak 2020 09:33

    Bir devletin görevi vatandaşı korumak. Çürük yapılar kaçak yapılar değil, projesi onaylanmış, oturma izni alınmış binalar. İki Tanzimat isimli Kitabı okursak ahlaksızlığın nedenini görürüz

  • Kamil25 Ocak 2020 06:08

    Takiyeci imammoğlu her şeyi düzeltecek

  • Kokuşmuş zihniyet 25 Ocak 2020 06:07

    Harbi diyorum kalıplaşmış bir zihniyetsin cumhuriyet tarihinde arama kurtarma vb ekipmanların hepsi şükürler olsun kart kart artı artık DEVLETİMİZ BU TARZ DOĞAL AFETLERDE KİMSEYE MUHTAÇ DEĞİL GÜCÜ VAR. TUTTURMUŞ KANAL İSTANBUL DİYE CELAL ŞENGÖR GİBİ DÜNYA ÇAPINDA JEOLOK CANLI YAYINDA İMAMOĞLUNU TOKATLADI. İSTEMEZÜK DİYİP HER B. KU KULLANAN SENİN GİBİ KOKUŞMUŞ ZİHNİYET. BU DEPREM OLAYINI BİLE KANAL İSTANBUL BAĞLAYAN.

  • Tüm bölgeye geçmiş olsun24 Ocak 2020 21:28

    Güllü de de tam afad'çı tipi var.Fetoşla mücadelede son nokta.

  • ...24 Ocak 2020 21:10

    Allah korusun insanımızı... Nerede ne olacağı belli olmaz...Umarız iyi haberler gelir. oldukça yüksek bir sarsıntı... 10 dk derınlıkden gelmış

  • aytek24 Ocak 2020 21:45

    kardeşim tamam ALLAH c.c korusun tabii ki. ama beynini kullan önlemini de al değil mi. kadercilik bir yere kadar.