E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElazığ’da 5.3 şiddetinde deprem---

Elazığ’da 5.3 şiddetinde deprem

Elazığ’da 5.3 şiddetinde deprem
27 Aralık 2020 - 09:51 borsagundem.com

Elazığ Kavaktepe’de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kandilli Rasathanesi, Elazığ Kavaktepe’de 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Elazığ’ın dışında Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Bingöl, Tunceli’de de hissedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Elazığ Valisi Erkaya Yırık, şu ana kadar olumsuz bir durumun olmadığını ve tarama çalışmalarının başladığını bildirdi.

Saat 09.37’de meydana gelen depremin derinliği 6 kilometre olarak ölçüldü.

İçişleri Bakanı ve Elazığ Valisi: Olumsuzluk tespit edilmedi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Elazığ merkezde saat 09.37'de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz. Elazığ’da meydana gelen depremde 10.15 itibarıyla Valiliğimiz, il jandarma, emniyet, 112 acil çağrı, Elazığ Muhtarlar Hoordinasyon Hattı ve AFAD’ın aramalarından elde ettiğimiz bilgi çerçevesinde herhangi bir can kaybı ve hasar ihbarı yoktur" ifadesini kullandı. 



Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Twitter hesabından, "İlimizde 09.30 itibariyle meydana gelen depremde bir olumsuzluk tespiti olmamakla birlikte, ekiplerimiz sahada çalışmalarını titizlikle yürütmektedirler. Tespit halinde paylaşım yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur..." paylaşımını yaptı.

 

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Elazığ merkezdeki evlerin kontrol edilmesi gerekir çünkü merkez alüvyon
İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV canlı yayınında, "Depremin olduğu yerde daha çok düşük katlı evlerin olduğu köyler var. Ve bu köyler kaya üzerinde oturuyor. Elazığ merkezdeki evlerin kontrol edilmesi gerekir çünkü merkez alüvyon. Daha çok depremde hasar gören bina varsa mutlaka kontrol edilmeli'' dedi.

Kripto para borsasını çökerttiler

Beşiktaş'ın borç yapılandırma detayları

Ankara'da asgari ücret 3100 lira olacak

Çin'de ceza ehliyeti yaşı 12'ye indirildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)