E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEl Salvador Devlet Başkanı Osmanlı torunu Bukele oldu---

El Salvador Devlet Başkanı Osmanlı torunu Bukele oldu

El Salvador Devlet Başkanı Osmanlı torunu Bukele oldu
02 Haziran 2019 - 00:42 borsagundem.com

Osmanlı kökenli Nayib Bukele, yemin ederek resmen 2019-2024 dönemi için El Salvador Devlet Başkanı oldu.

Dedeleri Osmanlı pasaportuyla Filistin’den Orta Amerika’ya göç eden Nayib Bukele, resmen El Salvador Devlet Başkanı oldu. Bukele, yapılan yemin töreniyle birlikte 2019-2024 yılları arasında görev sürecek. Bukele, başkent San Salvador’da bulunan Gerardo Barrios Meydanında kalabalık önünde yemin etti. 

San Salvador'un eski Belediye Başkanı olan Nayip Bukele, Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitz ve Brezilya Devlet Başkanlığı yarışını kaybeden Fernando Haddad gibi dedeleri Osmanlı vatandaşı. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Urla02 Haziran 2019 23:15

    Osmanlı ile alakası yok, dedesi filistinden fakirlik ve savaş nedeniyle göç etmiş bir arap kökenli insan. Ortadoğudan kaçıp kurtulmuş, kendi zorluk çekmiş ama torunları fakirlik, cehalet ve savaştan uzak bir ülkede yeni bir hayat kurmuş. Ve gittikleri ülkedeki insanlar o kadar önyargısız, güzel kalpli insanlarki göçmen de olsa, farklı ırktan, farklı dinden de olsa ayrımcılık yapmamış, cumhurbaşkanı adayı olmasına imkan tanımış...

  • Yavuz Sultan Selim 02 Haziran 2019 21:12

    Sen nerenin tohumusun osmanlıyı beğenmiyorsun osmanlı hıristiyan demememiş yahudi dememiş ermeni yunan vs dememiş herkese eşit davranmış osmanlının tohumu olduğum için gurur duyuyorum benim adım selim sizleri severim

  • emre02 Haziran 2019 12:43

    orayıda kurutursunuz diyeceğim ama ekonomisi kötü memeleket yiyecek bir şey bulamazsınız...

  • ...02 Haziran 2019 14:15

    Tarihini bilmeyen it peşinde gezer