E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEl Kaide’ye çattı: Güya Müslüman---

El Kaide’ye çattı: Güya Müslüman

El Kaide’ye çattı: Güya Müslüman
27 Temmuz 2013 - 22:13 borsagundem.com

Başbakan Mısır’da darbenin arkasında duranları uyardı, Somali’deki Türk elçiliğine kanlı saldırıyı kınadı

TÜMSİAD iftarına katılan Başbakan Erdoğan, Mısır’da darbenin arkasında duranları uyardı, Somali’deki Türk elçiliğine kanlı saldırıyı kınadı. Erdoğan, AB ülkeleri daralırken Türkiye’nin büyüdüğüne dikkat çekerek, büyük başarılara imza atan Türk ekonomisinin planlı bir saldırıyla hedef alındığını söyledi. Başbakan Erdoğan, iftardan sonra yaptığı açıklamalarda şöyle konuştu:
“Biz emin adımlarla yolumuza devam ederiz. Çünkü bizim işimiz zulüm değil. Sizin zulmünüzü devam ettirmenize payande olamayız. Çünkü biz vicdanlara sesleniyoruz. Kalbi olanlara, insanlığa dair değerleri olanlara sesleniyoruz. Mısır’da artık bir an önce halkın iradesine saygı duyulmasını bekliyoruz. Mısır’ın askeri darbenin arka planında olanları iyi biliyoruz. Onların da kendilerine çeki düzen vermelerini istiyoruz. Darbeye karşı onurlu mücadele veren tüm kardeşlerimize İstanbul’un nadide merkezinden selamlar yolluyoruz. Kardeşlerim Allah Mısır halkının yanında olsun...
Beni bugün üzen neydi biliyor musunuz? 200’den fazla kardeşleri ölürken, 5 bine yakın kardeşleri yaralanırken Tahrir Meydanı’nda havai fişekler atarak eğlenenler vardı. Türkiye her zaman Mısır’ın yanındadır, olmaya devam edecektir ama zalimlerin değil. Allah Mısır’ın mazlumlarına sabır versin diyorum. Bugün Somali’den de acı bir haber aldık. Türkiye Büyükelçiliği’nin ek binasına saldırı düzenlendi. Bir polisimiz şehit oldu, üç vatandaşımız da yaralandı. Bunu yapanlar da güya Müslüman. Neden yapıyor bunu oraya hizmet getirdiği için. Buradan başsağlığı diliyorum. Ambulans uçağımızı gönderdik, gerek şehidimizi, gerekse yaralılarımızı alıp dönecekler...
Hem Nisan ayı hem de Mayıs ayı Türkiye ekonomisinin en parlak dönemi oldu. 2012’de Belçika, İtalya, Yunanistan gibi ülkeler ciddi oranda daralma kaydederken biz büyüyoruz. Dünyada böyle bir daralma yaşanırken Türkiye ekonomisi yüzde 2,2 büyümeyle farklılığını ortaya koydu. Mayıs ayında çok daha büyük başarılara mazhar olduk. 14 Mayıs’da IMF’ye son borç dilimimizi ödedik. Merkez Bankası rezervlerimizde, enflasyonda, işsizlikte, ihracatta Mayıs ayı son derece parlak geçti. Mayıs ayının son günlerinde ortaya çıkan, Haziran ayında da devam eden olaylar Türkiye’nin pek çok başarısı gibi ekonomideki başarılarını da doğrudan hedef aldı. Türkiye ekonomisi planlı bir saldırıyla hedef alındı. Hem içeriden hem dışarıdan çok ciddi bir tuzağın uygulamaya geçirildiğini gördük. Tüm saldırılara rağmen Türkiye ekonomisi bunlara prim vermemiş, yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam etmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş28 Temmuz 2013 04:24

    dini siyasete alet eden herkes cehennemım yedıncı cukuruna

  • piyon 28 Temmuz 2013 01:12

    Müslüman ülkelerin başında işbirlikçiler var.Halkı diktatörlükle yönetiyorlar.Demokrasi ile yönetilen islam ülkesi yok sayılır. Hür düşünce olmayan yerde medeniyet doğal olarak gelişemez.

  • emre28 Temmuz 2013 00:34

    150 sene sonra Müslüman ülkelerede belki yenilik gelecek.Din yüzünden yaptıkları savaş , akıttıkları gözyaşından belki bıkarlar.

  • MÜSLÜMAN27 Temmuz 2013 23:10

    Müslüman ülkelrin hepsinde acımasızca insan katletme, ölüm, kan ve gözyaşı var. Hangisinde demokrasi, insan hakları , özgürlğk ve eşitlik var. Katliam, diktatörlük, ölümden başka.

  • tarhan27 Temmuz 2013 22:48

    müslüman olmak için önce insan olmaları lazım.

  • mehmet27 Temmuz 2013 22:38

    ey çakma müslüman el kaide herkes dünyyayı imar ederken sen dinini istismar ediyorsun seni bu olayından dolayı lanetliyorum

  • takunya27 Temmuz 2013 22:29

    birak misiri kendi ulkenin turk elciligine saldiriliyor sen misir derdindesin.biraz vatan bayrak sevginiz olsun be.

  • muhammed 27 Temmuz 2013 22:29

    TURKIYE'YE KAPILARI AÇTIĞINIZ EL NUSRA NEYIN NESI ????? SELEFILER'DEN , EL NUSRA'DAN , EL KAIDE 'DEN ZARARDAN BASKA BIRŞEY GÖREMEZSINIZ.