E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEl-Erian: Parasal genişleme iyi sonuç vermeyebilir---

El-Erian: Parasal genişleme iyi sonuç vermeyebilir

El-Erian: Parasal genişleme iyi sonuç vermeyebilir
05 Kasım 2014 - 15:32 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesinde Allianz baş ekonomisti Mohamed A. El-Erian euro bölgesi ekonomisini değerlendirdi

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Allianz baş ekononmisti ünlü ekonomist Mohamed A. El-Erian son yazısında yarın yapılacak Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesinde euro bölgesi ekonomisini değerlendirdi.

Yazısında Avrupa Merkez Bankası’nın sıkı para politikası uygulamak için geçerli sebepleri olduğunu belirten el-Erian, AMB üzerinde kuvvetli bir baskı olduğuna değindi.

Euro bölgesinde büyüme ve iş artışı için ek parasal genişleme talebinin olduğunun altını çizen el-Erian, Avrupa Komisyonu’nun euro bölgesinde büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize etmesinin en çok Almanya, İtalya ve Fransa’nın ekonomik görünümünü olumsuz etkileyeceğini yazdı. 

Ancak Avrupa Merkez Bankası’nın elindeki araçların hastalıklı olduğunu  belirten El-Erian, Avrupa’da rekabetin düşük olması, yetersiz talep ve aşırı borçluluk sebebiyle para politikalarının istenilen sonucu vermeyeceğini vurguladı.

Yazısında parasal genişlemenin ahlaki bir risk oluşturduğuna da değinen el-Erian, Avrupa Merkez Bankası’nın yapabileceği tek şeyin euronun değerini düşürerek siyasetçilere  zaman kazandırmak olacağını belirtti. 

İstikrarlı bir euro ekonomisi için AMB’nin fazladan önlemler alması gerektiğini belirten el-Erian, AMB’nin önlem alma sürecinde AB hükümetlerini beklememesi gerektiğinin üzerinde durdu.

Ancak ekonomik problemler büyürken banka yetkililerinin gelişmeleri bir şey yapmadan izlemesinin kolay olmadığını yazan el-Erian, yarın alınacak bir parasal genişleme kararının euro bölgesine çözüm getirmeyeceğinin altını çizdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)