E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEl-Erian: Borsalarda dipten almak için yanlış zaman---

El-Erian: Borsalarda dipten almak için yanlış zaman

El-Erian: Borsalarda dipten almak için yanlış zaman
10 Mart 2022 - 14:28 borsagundem.com

Küresel borsalar savaş ekonomisinin getirdiği belirsizlik içerisinde yönünü bulmaya çalışıyor. Ünlü ekonomist Mohamed El-Erian bu süreçte borsalarda dipten almak yerine seçici olmak gerektiğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından küresel piyasalarda oldukça karmaşık günler yaşanıyor. Savaş sonrası petrol fiyatlarının yükselmesiyle borsalar geçtiğimiz haftalarda sert düşüşlere sahne olmuştu. Çarşamba günü petrol fiyatlarının bir nebze gerilemesiyle birlikte hızlı bir şekilde yükselen küresel borsalar bugünse tekrar düşüşe geçti.

Cambridge Üniversitesi Finans Profesörü ve Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Mohamed El-Erian Bloomberg Opinion’daki yazısında yatırımcıları savaş henüz bitmeden hisse senedi piyasalarına girmemeleri konusunda uyardı. El-Erian bunun yerine yatırımcıların geri dönüşler sırasında portföylerini yeniden düzenlemelerini ve satın alınacak herhangi bir varlık konusunda daha seçici olmalarını tavsiye etti.

El-Erian, “Eğer yatırımcılar şimdiye kadar Putin’in tahmini zor çıkışlarını tanımlayamadıysa, yoğun bir biçimde maruz kaldıkları özkaynak pozisyonlarında, mevcut düşüşü doğrudan satın almak ve uzun bir rallinin hemen başlamasını ummak yerine sıçramalar sırasında rasyonel davranmaları daha faydalı olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı Rusya-Ukrayna savaşının etkilerinin savaş uzadıkça yoğunlaşacağı, piyasaları daha da belirsiz hale getireceği ve hisse senetlerinde likidite dalgalanmalarının yaşanacağı öngörülerinde bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyon politikalarını sıklıkla eleştiren El-Erian savaşın başlamasıyla birlikte FED’in hareket kabiliyetinin de kısıtlandığına dikkat çekti.

Ünlü ekonomist, “Bu süreçte enerji politikası, dünyanın iklim değişikliğiyle mücadeleyi ne ölçüde kaybedeceğine bağlı konumda. Maliye ve borç dengeleri, Kovid-19 ile mücadele için agresif bir şekilde konuşlanmalarının ardından henüz sıfırlanmadı. Risklerin bankalardan banka dışı finans kuruluşlarına geçmesiyle mali denetim ve düzenleme süreçleri de önemli ölçüde bu değişimin ve göçünün gerisinde kalıyor” uyarısında bulundu.

El-Erian dipten alma alışkanlığı olan yatırımcılar içinse, mevcut piyasa ortamında başarıya ulaşmalarının çok daha belirsiz olduğunu kaydetti. Ekonomist savaş hafiflemedikçe daha geniş çaplı bir geri dönüş olmayacağını, böyle bir geri dönüş olsa bile piyasaların bozulmalarla karşılaşacağını yazdı.

Buna karşın Business Insider’ın haberine göre, Çarşamba günü yayınlanan Vanda Research verilerinde perakende yatırımcıların son 5 günde ABD borsalarından 7,1 milyar dolar değerinde hisse senedi satın aldığı görülüyor.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

Avrupa'da gaz fiyatları gerilemeye devam ediyor

 

Japonya da Rus petrolü ithalatına yasaklama planlıyor

 

Dolarda yükseliş hız kesmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)