E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkvador'da depremin yol açtığı hasarın tutarı 3 milyar dolar---

Ekvador'da depremin yol açtığı hasarın tutarı 3 milyar dolar

Ekvador'da depremin yol açtığı hasarın tutarı 3 milyar dolar
20 Nisan 2016 - 00:50 borsagundem.com

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, deprem nedeniyle ülkede yaklaşık 3 milyar dolarlık hasar meydana geldiğini söyledi

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 418'e yükseldi.

Devlet Başkanı Rafael Correa yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle ülkede yaklaşık 3 milyar dolarlık hasar meydana geldiğini belirterek bu rakamın ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının yaklaşık yüzde 3'üne tekabül ettiğini söyledi.

Depremin ardından İtalya seyahatini yarıda keserek ülkesine dönen Correa, hasar tespiti için depremden etkilenen yerleri gezdi.

Hasar gören yerlerin yeniden inşasının yıllar alacağını söyleyen Correa, "Manabi'yi yeniden inşa edeceğiz. Bu, çok büyük bir trajedi ancak Ekvador halkının cesurluğu çok daha büyük." dedi.

Correa, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise "Hayatımın en zor günlerini yaşıyorum fakat bu gibi şeyler bize devam etmek adına cesaret veriyor." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)