E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEksi faizlerin yan etkiler olacak!---

Eksi faizlerin yan etkiler olacak!

Eksi faizlerin yan etkiler olacak!
21 Şubat 2016 - 11:00 borsagundem.com

BOJ eski baş ekonomisti Hayakawa, eksi faizlerin negatif bölgesinde daha fazla ilerlemesi durumunda "yan etkilerinin" olabileceğini ifade etti

BOJ eski baş ekonomisti Hideo Hayakawa Pazar günü, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) benimsediği eksi faiz politikasının, faizlerin negatif bölgesinde daha fazla ilerlemesi durumunda "yan etkilerinin" olabileceğini belirtti.

2013 yılında emeli olan BOJ eski yetkilisi Hideo Hayakawa, NHK televizyonuyla gerçekleştirilen tartışma programında, bugünkü eksi yüzde 0.1 oranındaki faizlerin insanlar tarafından görülmediğini, buna rağmen eksi faizlerin Avrupa'da bireysel mevduatlar üzerinden masraf alınmasına neden olduğu bazı durumlar görüldüğünü belirtti.

Japonya Merkez Bankası Salı günü, finansal kuruluşların hesaplarındaki fazla fonların bir bölümünü üzerinden yüzde 0.1 ücret kesilmesi uygulamasına geçilmişti. BOJ, söz konusu politikayı tanıttığı Ocak toplantısında, "gerekli olduğuna karar verilmesi durumunda" faizlerin daha da indirilebileceğini aktarmıştı. Bu durum, bireysel mevduatlar üzerinden de ücret alınabileceğine ilişkin endişeleri artırmıştı.

Şimdi Fujitsu Research Institute kıdemli yöneticisi olan Hayakawa, "faizlerin eksi yüzde 1'e yaklaştığı Avrupa ülkelerinde, daha küçük çaplı finansal kuruluşlar, küçük mevduat hesapları üzerinden az bir miktar ücret alıyorlar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)