E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkrem Öncü: Vergi Usul Kanunu değişmeli---

Ekrem Öncü: Vergi Usul Kanunu değişmeli

Ekrem Öncü: Vergi Usul Kanunu değişmeli
14 Mart 2019 - 14:58 borsagundem.com

DKR Yönetim Kurulu Başkanı ve yazarımız YMM Ekrem Öncü, vergi tarafındaki davaların ülkemiz içinde çözülmesi ve AİHM’e taşınmasını engellenmesi için bireysel hakların öne çıkması gerektiğine işaret etti.

DENİZ ALTUNTAŞ – BORSAGUNDEM.COM

Denetim Kontrol Revizyon Denetim ve Danışmanlık (DKR), İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile birlikte 1. Vergi ve Temel Haklar Sempozyumu’nu organize etti. Sempozyumun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bireysel başvuruların artması sonrası yaşanan sürecin ele alınması açısından önem kazandığını ifade eden DKR Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Öncü, “Bu tür organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği sonrası vergi davaları süreci sadece Danıştay’da kalmayacak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınabilecek. Bu sempozyumda AYM raportörleri, Danıştay üyeleri ve üniversite öğretim görevlilerinin katılımları sağlandı. Vergi davalarının AİHM’e taşınma süreci burada konuşuldu. Yeni ve Türkiye açısından özellikli bir konu” dedi.

DKR Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Öncü ve “Adil Yargılanma Açısından Vergi
İadesi” başlıklı oturuma konuşmacı olarak katılan eşi Dr. Gülay Arslan Öncü.

AİHM’E GİTMEDEN ÇÖZÜLMELİ

Yerli mahkemelerde istediğini alamayan vatandaşın ve firmaların AİHM’e sıkça başvurmayı tercih ettiğini dile getiren Öncü “Vergi tarafında AYM’ye bireysel başvuru sayısı artmaya başladı. Bunu AYM raportörlerinin istatistiki verilerinden de gördük. Önemli olan bu davaların ülkemiz içinde çözülmesidir. AİHM’e taşınmasını engellenmesi için ülkemizde bireysel hakların öne çıkması lazım. Bunu vergide de uygulamak gerekir. Vergi yasalarının ve cezalarının yeniden ele alınması gerekiyor. Vergi bir temel insan hakkı olarak öne çıkıyor. Dolayısıyla Türkiye’de Vergi Usul Kanunu değişmeli ve ceza sistemi yeniden ele alınmalıdır” diye konuştu.

AF BEKLENTİSİ YOK

Neredeyse geleneksel hale gelen vergi aflarıyla ilgili de konuşan Öncü sözlerine şöyle devam etti: Yakın zamanda af beklentimiz yok. Yerel seçimlerden sonra yeni bir seçim süreci yok. Son dönemde çok fazla af kanunu çıktı. Yeni bir af beklemiyoruz.

HUKUK VE VERGİ DÜNYASININ ÜNLÜ İSİMLERİ I. VERGİ VE TEMEL HAKLAR SEMPOZYUMU'NDA BULUŞTU... İŞTE O KARELER

AYM’ye bireysel başvurunun vergiye etkisi tartışıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • torba14 Mart 2019 17:47

    çıkan torba yaslarla oluşan hangı sistem, başarıya ulaşabilir ki? o torba bu torma, onlarca maddeler içine birde hukuka aykırı bir madde eklenıyor. bu aynı  binanın gizli bodrum kapısı oluyor. herkes ana kapıdan girerken, birileri bu yeri bilinmeyen bodrum kapısından girip çıkıyor. hukukda vergide bu halde malesef artık

  • salim14 Mart 2019 15:32

    20 yıldır sermaye artırmayan şirketler var,,borsamız sığ olmaktan kurtarılmalı,,borsadaki şirketlerin en düşük ödenmiş sermayeleri 25 milyon tl olmalı.