E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkrem İmamoğlu'nu tehdit eden sanığın cezası belli oldu---

Ekrem İmamoğlu'nu tehdit eden sanığın cezası belli oldu

Ekrem İmamoğlu'nu tehdit eden sanığın cezası belli oldu
08 Ekim 2020 - 12:20 borsagundem.com

İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik, gönderdiği e-postalarla "tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle yargılanan sanık Tuna G. "tehdit" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik, gönderdiği e-postalarla "tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle yargılanan sanığın cezası belli oldu.

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, müşteki Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Sercan Polat hazır bulundu. Sanık Tuna G. ve avukatı ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan avukat Polat, sanığın savunmalarında herhangi bir pişmanlık belirtisi göstermediğini anlatarak, kamu güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü, bu nedenle sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Davanın esasına ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın, "tehdit" ve "hakaret" suçlarından hapsini talep etti.

TEHDİTTEN 1 YIL 10 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığa "tehdit" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, yargılama sürecindeki davranışları ve pişman olduğuna dair herhangi bir beyanının bulunmaması nedeniyle tekrar suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaat oluşmadığından sanığa verilen cezanın ertelenmesine yer olmadığına karar verdi.

Sanığı, "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan günlüğü 20 TL'den hesaplanmak üzere 582 günden 11 bin 640 TL adli para cezasına çarptıran mahkeme, sanığın ekonomik durumunu dikkate alarak para cezasını 24 eşit taksitle ödemesine hükmetti.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarınca yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma tamamlanarak, tutuklu sanık Tuna G. hakkında iddianame hazırlanmıştı.

Sanığın, 27 Mart ve 3 Nisan tarihinde müştekiye gönderdiği elektronik posta içeriklerine yer verilen iddianamede, sanığın kullandığı sosyal medya hesabından farklı tarihlerde yaptığı paylaşımlarda, İmamoğlu'na karşı hakaret ve tehdit eylemini sürdürdüğü vurgulanmıştı.

Yapılan soruşturma kapsamında, sanık Tuna G.'nin, müştekiye hitaben ısrarlı ve zincirleme şekilde hakaret ve tehdit içerikli sözleri yazdığının İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün raporu ve sanığın ikrarlı savunması ile tespit edildiği belirtilen iddianamede, tutuklu sanığın, "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile zincirleme hakaret" ve "imzasız mektupla veya özel işaretlerle zincirleme tehdit" suçlarından 4 yıl 9 aydan 11 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...08 Ekim 2020 20:34

    Şimdi, tehdidin cezası belli. kim olduğu önemsiz. siyaset önemsiz. Normal bir vatandaş, başka birini tehdit ediyorsa, cezasını çekecek, Partisi önemli değil. Yarın x parti başa geçer, diğer gün y parti başa geçer, yani aynı tehdit sana olsa farklı muamele görmek sitermisin ? ailenden birine aynı tehdit yapılsa ?  Anayasal hat partilerin üzerindedir. Caydırıcı ceza verilmesi gerekir. 

  • Nedim08 Ekim 2020 13:47

    Danışıklı dövüş!  Bunların ne tiyatorocu  tipler olduğunu  umarım anlamışsınızdır.  Eskişehir de de benzeri bir olay yaşanmıştı vaktiyle kendisini  tehdit ettiğini  söyleyen  Bay Büyükrşen söz konusu  zevat ile yıllarca otobüs işletmiş.  Şimdi de güya milleti işletecekler!    İstanbullu bunu yemez pişkinoğlu  sen o malum kaşarların ile daha inandırıcı senaryolar üzerinde çalışmalısın!  Nasılsa başka işin yok!  Gayret et belki becerirsin.

  • kabataş yalancısı08 Ekim 2020 17:21

    Nedime bacım, başları kel altlarında d deri pantalon var mıydı?

  • EKRİST08 Ekim 2020 17:21

    zaten bu kişide chp de görevli imiş basında çıkmış idi.her gün yeni bir oyun yeni bir tiyatro deniyorlar.

  • Kayra08 Ekim 2020 13:07

    Tehdit 11 bin tl memlekette. 1,1 euro

  • Nobut08 Ekim 2020 12:45

    Kendilerinden değilmiydi o şahıs???