E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkrem İmamoğlu için suikast ihbarı---

Ekrem İmamoğlu için suikast ihbarı

Ekrem İmamoğlu için suikast ihbarı
01 Aralık 2020 - 21:24 borsagundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast yapılacağı bilgisi üzerine İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu'nun koruma ekibini uyardı. Sözcü Yazarı İsmail Saymaz'a konuşan bir bakanlık yetkilisi "İstihbarat geldi, uyardık" dedi

İBB kaynaklarından edinilen bilgiye göre 10-15 gün önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na terör örgütü IŞİD'in Türkiye'deki militanlarının suikast hazırlığı içinde olduğu ihbarı iletildi.

İmamoğlu'nun güvenlik ekibinin bu konuda bilgilendirildiği ve ek önlemler için harekete geçildiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'ne ek koruma talebinde bulunulduğu öğrenildi. Henüz koruma sayısının arttırılmadığı da kaydedildi.

BAKANLIK YETKİLİSİ: ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK

İçişleri Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili olarak Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz'a konuştu.

Bakanlık yetkilisi şunları söyledi:

Elimize bir istihbari bilgi notu ulaştı. Bu bilgi notunda başka isimler de var.

Ancak somut ya da güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil. Yalnızca bir duyum söz konusu.

Bu duruma istinaden biz devlet olarak önlemlerimizi aldık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da koruma ekibini uyardık.

Kimi siyasiler ya da yöneticiler hakkında dönem dönem bu ve benzeri duyumlar ulaşıyor ve gerekli önlemler alınıyor.

BARIŞ YARKADAŞ: 3 İSME YÖNELİK HAZIRLIK VAR

Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV'de yayınlanan ve Gürkan Hacır'ın sunduğu "Şimdiki Zaman Siyaset"te Ekrem İmamoğlu'na suikast alarmıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Barış Yarkadaş da iddialarla ilgili CHP'li bir milletvekili ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

Yarkadaş'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"19 ya da 20 Kasım'da CHP'nin önemli bir milletvekiline, Türkiye'de etkin siyaset yapan bir isimden bilgi geliyor. Deniliyor ki '3 isme yönelik bir hazırlık var, bu tür iddialar var. İsimler üzerinde devlet tarafından önlem alınması için çalışma yapılıyor. Size de zaten bilgi verilecek ama, hedef isim yüzde 90 Ekrem İmamoğlu, işler bürokrasiye kalmadan siz İmamoğlu'na bilgi verin.' Arkadaşımız bunun üzerine hem İmamoğlu ile hem de çevresi ile irtibata geçiyor. İmamoğlu ve çevresi de 'Emniyet bizi bu konuda uyardı, gerekli çalışmalar yapılıyor' şeklinde dönüş yapıyor. Yani İmamoğlu ve çevresine yönelik bir çalışma yapıldığı ortada."

EGM: SUİKAST GİRİŞİMİ YA DA YAKALAMA SÖZ KONUSU DEĞİL

İmamoğlu'na suikast ihbarı haberleriyle ilgili bir açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), "Bir suikast girişimi ya da yakalama bilgisi doğru değil" ifadelerini kullandı.

EGM'den Ekrem İmamoğlu'na suikast açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.