E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEkonomistler Fed'den bu yıl 2 kez çeyrek puanlık faiz indirimi bekliyor---

Ekonomistler Fed'den bu yıl 2 kez çeyrek puanlık faiz indirimi bekliyor

Ekonomistler Fed'den bu yıl 2 kez çeyrek puanlık faiz indirimi bekliyor
27 Haziran 2019 - 16:29 borsagundem.com

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistler, Fed'in bu yıl iki kez çeyrek puanlık faiz indirimine gitmesini bekliyor

Ekonomistler, ABD merkez bankası Fed'in bu yıl birden fazla faiz indirimine gitmesini bekliyorlar. Böylelikle ekonomistlerin faiz indirimine ilişkin beklentileri, piyasanın beklentilerine yaklaşmış oldu, ancak her iki grubun beklentileri arasındaki fark tam olarak kapanmadı.

Bloomberg'in 20-24 Haziran'da düzenlediği ankete katılan ekonomistler, Fed'in gösterge faizi Eylül ayında 25 baz puan ve Aralık ayında 25 baz puan düşürmesini bekliyor. Geçen hafta gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesi, ekonomistler sadece bir faiz indirimi bekliyorlardı.

Ekonomistler Fed'in ne yapacağı konusundaki değerlendirmelerinde yatırımcılara göre biraz daha temkinli tutumlarını sürdürüyorlar. Zira yatırımcılar gevşeme çevriminin Temmuz ayında başlamasını ve yıl sonuna kadar yaklaşık üç çeyrek puanlık indirimin olmasını bekliyorlar.

Fed geçen haftaki politika toplantısında gösterge faizi değiştirmedi, ancak en erkeni Temmuz ayında olabilecek şekilde faiz indirimlerine kapıyı açtı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, yetkililer gelen verileri izlemeyi ve "büyümeyi sürdürmek için uygun hareketi yapmayı" taahhüt ettiler.

Ankete katılan ekonomistlerden bazıları, ABD'nin büyük ticaret ortakları ile anlaşmazlığının çözümüne yönelik ilerleme olup olmamasına bağlı olarak tahminlerinin değişebileceği yorumunda da bulundu.

Raymond James baş ekonomisti Scott Brown, "Ekonomik görünümde çok fazla belirsizlik var ve bunun büyük kısmı ticaret gerilimin azalmasına ya da daha da kötüleşmesine bağlı" dedi.

Yanıtların medyanına bağlı olarak, ekonomistler ABD ile Çin'in bu hafta Osaka'da gerçekleştirilecek G-20 zirvesinde ticaret görüşmelerini tekrar başlatmak için yapacakları toplantıda anlaşma çıkıp çıkmama olasılığını yüzde 50 olarak görüyorlar.

Ekonomistlerin büyük kısmı, Fed'in faiz indirim kararı aldığında bu indirimin yarım puan olma olasılığına reddetti. Ankete katılan 36 ekonomistin sadece 3'ü indirimin 50 baz puan olabileceğini düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)