E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkonominin dinamik gücü ihracatçılar---

Ekonominin dinamik gücü ihracatçılar

Ekonominin dinamik gücü ihracatçılar
12 Mayıs 2015 - 05:00 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu, TİM'in istişare toplantısında, ekonomideki gerçek başarıyı ihracata bağladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ihracatçıların sağlayacağı başarının Türkiye’nin, ekonomik performansını artıracağını belirterek, “Bunun yanında dünyada dinamik seyreden uluslararası ekonomik konjonktür içerisinde geç kalınan herhangi bir adım, Türkiye’nin on yılları kaybetmesine sebebiyet verecektir” dedi.

Davutoğlu, İstanbul’da, TİM İstişare Toplantısı’na katıldı. Hükümetlerinin en çok önem verdiği hususlardan birinin, ihracatçılar arasındaki istişare zeminini güçlü ve kuvvetli tutmak olduğunu ifade eden Davutoğlu, TİM’den, toplantıya ilişkin talep geldiğinde, “iki elleri kanda bile olsa ihracatçılarla bir araya gelebileceklerini” ilettiklerini belirtti. Davutoğlu, şöyle devam etti: “İhracatçılarımızın meselesini hep birinci öncelik sıralamasına koyduk. Çünkü sizler bizim dünyadaki tabiri caizse, modern anlamda, ticari anlamda akıncılarımızsınız, büyüklerimizsiniz. Sizlerin sağlayacağı başarı ülkemizin, ekonomik performansını artıracağı gibi, dünyada dinamik seyreden uluslararası ekonomik konjonktür içerisinde geç kalınan herhangi bir adım, Türkiye’nin on yılları kaybetmesine sebebiyet verecektir. Biz bu günkü toplantıyı seçim sonrasına erteleyebilirdik ama ertelemedik. Çünkü sizleri dinleyerek, istişare ederek aslında seçim sonrası atacağımız adımlar için, hiç vakit kaybetmeden ön görüşmeleri yapmış oluyoruz.”

12 YILLIK PERFORMANS

Davutoğlu, 12 yıl içinde çok büyük başarılara birlikte imza attıklarını belirterek, “Sizler bu başarıların hem şahitlerisiniz hem mimarlarısınız. Sizler olmasaydınız, sizlerin gayreti ve girişimci ruhu olmasaydı, Ankara’da alınan kararlar, karşılığını bulamazdı” dedi. Davutoğlu, şunları kaydetti:

“230 milyar dolarlardan 830 milyar dolarla çıkan milli gelir, hem üretim artışı hem de dünyada rekabet edebilme gücüne sahip ihracatçılarımızın başarılarıyla bu noktaya geldi. İhracatta da 36 milyar dolardan 158 milyar dolara çıkmışsak bunun arkasında ne yapmak istediğini bilen bir iktidarın mevcudiyeti ve sizlerle bizler arasındaki istişare bağının rolü var. Eylül ayında beni ziyaret ettiğinizde, ele alınan konuların yüzde 60’ı gerçekleşti. Bugün dile getirilecek hususların da yüzde 60’ı, 70’ı, yüzde 100’ü en kısa zamanda gerçekleşecek.”

VİZE MÜJDESİ

İhracatçılara sağlanan vize kolaylıklarına da değinen Davutoğlu şöyle devam etti:

"İktidara geldiğimizde 42 ülkede vize serbestlik anlaşması vardı, şimdi 76 ülkede, daha da geliştireceğiz. İstiyoruz ki ihracatçımız çantasını eline aldığında, dünyanın her bir köşesine vize kaygısı olmadan seyahat edebilsin ve indiği zaman orada Türk büyükelçiliğini görebilsin."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)