E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEkonomik verilerdeki toparlanma piyasaları destekliyor ---

Ekonomik verilerdeki toparlanma piyasaları destekliyor

Ekonomik verilerdeki toparlanma piyasaları destekliyor
03 Temmuz 2020 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Aşı çalışmalarına ilişkin olumlu gelişmeler ve ABD'de güçlü gelen ekonomik veriler risk iştahını destekledi. Ekonomik verilerdeki toparlanma piyasaları desteklemeye devam ederken, ikinci dalga endişeleri risk unsuru olarak takip ediliyor. Yurt içinde açıklanacak haziran ayı TÜFE rakamına ilişkin konsensüs beklentiler aylık bazda %0,60 artış olması ve yıllık TÜFE'nin %12,0 olarak gerçekleşmesi yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım Aylık TÜFE: %0,55 )

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı ile ilgili olumlu haber akışı ve ABD'de güçlü gelen tarım dışı istihdam rakamları hisse piyasalarının alıcılı bir seyir izlemesine katkı sağladı. Yurt dışı piyasalardaki pozitif havanın katkısıyla
BIST-100 Endeksi günü %1,38'lik yükselişle 116.908 seviyesinden tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, bugün ABD borsaları tatil nedeniyle işlem görmeyecek. İşlem görmeye devam eden ABD vadelileri ise bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,85 - 6,86 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,85'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün, önceki günkü kayıplarının büyük bir bölümünü geri aldı. Bir süredir bahsettiğimiz iki güçlü trend üzerinde hareketini devam ettiren BIST 100'de bu trendlerden mayıs ayında başlayan kısa vadeli olanı bugün itibariyle 115.600 mart ayından beri devam eden ana yükseliş trendi ise 113.100 civarında bulunuyor. Önceki günlerde bahsettiğimiz gibi bu iki trend kırılmadığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Yukarıda ilk direncimiz önceki gün görülen zirve olan 117.357 iken buranın üzerinde endekste hareketlerin hızlanması beklenebilir. Bu durumda 118.500 - 121.000 ve devamında endeksteki tarihi zirveler gündeme gelebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)