E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEkonomik veriler ile global piyasalar olumlu---

Ekonomik veriler ile global piyasalar olumlu

Ekonomik veriler ile global piyasalar olumlu
30 Haziran 2020 - 09:05 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksi’nin hafif alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor.

BIST 100: Endekste 115.900 direncine yakın kapanışın ardından hafif alıcılı bir başlangıç bekliyoruz. 116.800 sonraki direnç seviyesi olarak takip edilecektir…

TL Bonolar: Enflasyon verisi öncesinde tahvil faizlerinde hafif satıcılı seyrin sürmesi muhtemel. Gösterge tahvil %9 bileşik faiz seviyesi üzerinde kalabilir…

USD/TL: Dolar kurunda 6,85 civarında yataya yakın seyir sürüyor, 6,80 destek seviyesi üzerinde dolar kurunda 6,92 direnç olarak geçerliliğini korumakta…

EUR/USD: 1,12 üzerinde kalmayı sürdüren paritede 1,1270 üzerinde seyrin kar satışlarıyla kısa soluklu kaldığını gördük. Dolar endeksi 97,50 seviyesine gelmiş durumda.

Günün Öne Çıkanları:

• Çin’de PMI verisi beklentilerin üzerinde, Asya piyasaları olumlu…
• ABD’de bekleyen konut satışlarında rekor artış ile endeksler yükseldi…
• İçeride kısa çalışma ödeneği uygulaması bir ay uzatıldı…
• Günün veri takviminde içeride dış ticaret dengesi, Euro Bölgesi’nde enflasyon, ABD’de S&P/Case-Shiller konut fiyat endeksi ve tüketici güven endeksi öne çıkıyor…

ABD ile Çin arasında Hong Kong üzerinden devam eden gerilimin piyasa etkisinin sınırlı kaldığını ve genel olarak beklentilerden iyi gelen ekonomik verilere odaklanıldığını görüyoruz. Avrupa piyasalarında da benzer şekilde pozitif seyir beklenmekte. TL varlıklarda ise yeni uygulamaların yabancı yatırımcının ilgisini artırabileceğine dair algı ile toparlanma var.

Yeni haftada küresel risk iştahı olumlu bir seyir izlerken, bu sabah Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları yükseliş gösteriyor. BIST 100 Endeksi’nin hafif alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste yükselen kanalda olumlu görünüm korunuyor. 115.500 destek konumunda iken, bu seviyenin üzerinde 116.800 hedef direncine doğru yükseliş görebiliriz. 114.500 ikincil destek seviyesi olup, bu seviye üzerinde trade pozisyonları korunabilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizinde %0,63 düzeyinde yataya yakın bir seyir var, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi de 487 ile benzer şekilde yatay seyir izlemekte. Eurobond piyasasında kısa vadeli tahvillerde kalınmalı. TL tahvillerde ise enflasyon verisi öncesi bekleme modu geçerli olabilir, 10 yıllık tahvilde %12 bileşik faiz seviyesi destek konumunda.

Dolar endeksi 97,50 seviesinde, EUR/USD paritesinde 1,12 destek seviyesi üzerinde 1,1270 direnç konumunda. GBP/USD ise 1,2290 destek seviyesine yakın. İçeride dolar kurunda 6,85 civarında seyir sürerken, euro kurunda da 7,65 seviyesi üzerinde 7,80 direnç olarak izlenecektir. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında hafif toparlanma eğiliminde.

Petrol fiyatlarında kısmi toparlanma var, Brent petrol iyi ekonomik veriler ile 42 dolar varil seviyesine yakın. Altın fiyatlarında 1765 destek haline gelirken, 1778 ara direnç olarak izlenebilir. Gram TL bazında ise 385 seviyesi üzerinde 392 direnç konumunda.

BIST 100 Endeksi’nin kısa vadeli teknik görünümü 112.500 desteği üzerinde olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)