E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEkonomik veriler beklentileri karşılamadı---

Ekonomik veriler beklentileri karşılamadı

Ekonomik veriler beklentileri karşılamadı
04 Mayıs 2021 - 09:34 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalarda öne çıkanlar ve beklentiler sunuluyor

Global piyasalarda bu sabah görünüm karışık olurken, ABD'de beklentileri karşılayamayan ISM imalat PMI verisi sonrasında teknoloji hisselerine gelen satışların etksiyle ABD endeksleri dünü karışık kapattı. D&J endeksi dünü %0,70 primle kapatırken S&P'de yükseliş %0,27 ile sınırlı kaldı. Bu sabah vadeli işlemlerde %0,06-0,14 aralığında hafif düşüşler var. ABD 10 yıllık faizler %1,62 ile yatay seyir izlemekte. DAX vadeli işlemlerde ise %0,09'luk hafif yükseliş var.

Fed Başkanı Powelll, ABD'de ekonomik görünüm daha iyi olduğunu ancak sorunları henüz tamamen atlatamadıklarını belirtti. Powell, "Burada, ABD'de ekonomik görünüm açık şekilde güç kazanıyor. Ancak bu toparlanma, daha düşük ücretlilerde daha yavaş ilerliyor" dedi. Powell, aşılama oranının arttığına işaret ederek, maliye ve para politikasının güçlü destek sağladığını, ekonominin yeniden normalleştiğini ve güçlü ekonomik faaliyet ile istihdamı beraberinde getirdiğini kaydetti.

ABD'de dün açıklanan PMI verileri beklentileri karşılayamadı. ISM İmalat sektörü PMI 65 olan beklentinin oldukça altında 60,7 olarak gerçekleşti. Mart ayında 64,7 olarak gerçekleşmişti. Veri sonrasında EUR/USD paritesinde 1,2078'e kadar toparlanma yaşanırken dolar endeksindeki gerilemeyle ons altında 1797,96 dolar görüldü, ABD 10 yıllık faizleri ise %1,60'ı test etti.

Euro Bölgesi imalat PMI verisi 62.9 ile beklentilerin altında kalsa da 24 yılın zirve seviyesine ulaştı. Almanya'da imalat PMI endeksi 66.2, Fransa'da ise 58.9 olarak gerçekleşti.

Türkiye İmalat PMI verisi ise 52,6'dan Nisan ayında 50,4'e geriledi. PMI Nisan'da genel faaliyet koşullarında çok sınırlı bir iyileşmeye işaret ederken Kovid-19 salgınının son dalgası, anket kapsamında takip edilen 10 sektörün tamamını üretim yönünden olumsuz etkiledi ve üretimde genele yaygın bir yavaşlama gözlendi.

İçerde PMI verisinin yanında Nisan ayı enflasyon verilerini takip ettik. Nisan'da aylık %1,8, yıllık %17,3 artaması beklenen TÜFE'de gerçekleşmeler aylık %1,68, yıllık %17,30 olurken yurt içi ÜFE'deki aylık %4,34, yıllık %35,17'ye çıkan artış yılsonu TÜFE'ye ilişkin kaygıları artırdı. TCMB'nin yılsonu TÜFE tahmini %12,2'de. İçerde enflasyon datası sonrasında TCMB'nin Perşembe günkü PPK toplantısı bekleniyor. Beklenti faizde değişiklik yapılmaması yönündeyken metinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Türkiye 5 yıllık CDS'leri 418 ile yatay seyir izlemekte.

Borsa dünü gün içi gördüğü en yüksek seviye olan 1421'den kapattı. Günlük prim %1,67 oldu. 1420 üzerinde kapanış pozitif. Bu seviye üzerine yerleşmede 1430 ardından 1450 hedeflenebilir. Stop-loss seviyemizi 1400'e yükseltiyoruz.

Enerjisa ve Coca Cola İçecek'in ilk çeyrek bilançolarını bu akşam açıklamaları bekleniyor.

Veri Akışında Bugün Ne İzlenecek?
Japonya ve Çin_Tatil
ABD_Fabrika Siparişleri

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

Günün önemli şirket haberleri 04/05/2021

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek kar zararları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)