E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomik kriz ülkedeki borsayı durdurdu---

Ekonomik kriz ülkedeki borsayı durdurdu

Ekonomik kriz ülkedeki borsayı durdurdu
17 Nisan 2022 - 12:16 borsagundem.com

Ekonomik krizdeki Sri Lanka’da borsa gelecek hafta işlemlere kapatılacak

Sri Lanka Menkul Kıymet Komisyonu’ndan yapılan açıklamada ülkedeki ekonomik koşullar nedeniyle Borsanın gelecek hafta kapalı kalacağı belirtildi.

Dün yapılan açıklamada borsa Yönetim Kurulu’nun geçici olarak kapatma talep ettiği duyuruldu. Açıklamada Menkul Kıymetler Komisyonu’nun ülkedeki ekonomik koşulların hisse senedi piyasalarına etkilerini dikkatle değerlendirdiği, ülkede yaşananlara dair net bir görünüm ortaya çıkana kadar yatırımcılar ve diğer piyasa katılımcılarının daha iyi yatırım kararları almasını sağlamak amacıyla bir fırsat verilmesi gerektiği vurgulandı.

1948’de İngiltere’den bağımsızlığını kazanmasından bu yana en büyük ekonomik krizle mücadele eden ada ülkesinde Merkez Bankası Başkanı P. Nandalal Weerasinghe yabancı borç ödemelerini durduracaklarını açıklamıştı. Hükümet temsilcileri şimdi IMF’den yardım paketi için Washington’da temaslarda bulunacak.
(Bloomberg HT)

Sri Lanka yurt dışındaki vatandaşlarından para istedi

Sri Lanka'dan moratoryum kararı

Sri Lanka'da protestolar devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)