E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEkonomik iyileşme rallileri destekleyecek---

Ekonomik iyileşme rallileri destekleyecek

Ekonomik iyileşme rallileri destekleyecek
20 Ağustos 2020 - 16:39 borsagundem.com

Boğa piyasası uzmanı Phil Orlando ekonomik iyileşme süreciyle birlikte rekor seviyelerdeki Wall Street endekslerinde yükselişin hızlanacağını öngördü. Orlando’nun 2021 yılı için S&P 500 yıl sonu tahmini 3.800 puan

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarındaki ralliye birçok yatırımcı şüpheyle yaklaşıyor. Fakat ünlü yatırım şirketi Federated Hermes’in Hisse Senetleri Piyasaları Baş Stratejisti Phil Orlando Wall Street rallisinde çok fazla şeyin doğru gittiğini belirtiyor.

S&P 500 bu hafta içerisinde iki kez tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Orlando 23 Mart tarihli dipten itibaren gerçekleşen tarihi rallinin ekonomik geri dönüşle de destekleneceğini düşünüyor.

Ekonomik veriler korkulduğu kadar kötü değil

Orlando CNBC’deki röportajında, “Şu ana kadar kaydettiğimiz ilerleme etkileyici. Doğru yöne gidiyoruz” dedi. Baş stratejist ekonomideki toparlanmanın birçok insanın düşündüğünden çok daha iyi seviyede olduğuna inanıyor. Orlando, “Bana kalırsa geri dönüş oldukça güçlü ve oldukça geniş bir yelpazede. Otomotiv ve gayrimenkul sektörlerinde V şeklinde dipten dönüşleri gördük. Tüketici harcamaları güçlü durumda” ifadelerine yer verdi.

İşsizlik %8 düşebilir

Ayrıca baş stratejist, iş piyasasında da iyileşme sürecinde anlamlı adımlar atıldığını iddia ediliyor. Orlando'ya göre, ABD’de işsizlik oranı bu yıl sonuna kadar %7 ila %8'e düşebilir. ABD’de işsizlik oranı şu anda %10,2 seviyesinde.

Orlando, “Haftalık işsizlik rakamlarına bakarak çok fazla zaman harcıyoruz. Rakamlarsa geçtiğimiz birkaç haftadır gerçekten daha iyiye gidiyor” dedi.

Ekonomik geri dönüşün durumuna göre S&P 500 hedefini 3.500 puan olarak belirleyen Phil Orlando 2021 yılı sonunda endeksin 3.800 puana tırmanmasını bekliyor.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları psikolojik eşiğe döndü

 

Borsalar başkanlık seçimine hazır değil

Fakat Orlando borsaları özellikle ABD başkanlık seçimleri döneminde vahşi dalgalanmaların beklediğini reddetmiyor. Baş stratejist Wall Street’te seçimlerden kaynaklı bir dalga olmamasını, “Piyasa etkilenmedi çünkü şu anda seçim sonuçlarını satın almaya hazır değiller. Bunun için hala çok fazla yol var” ifadeleriyle açıkladı. Orlando’ya göre seçim dönemi sürecinde iki başkan adayının karşı karşıya geleceği tartışmalar borsalar için oldukça önem arz edecek.

Wall Street’in en önemli boğa piyasası destekçilerinden birisi olan Orlando geçtiğimiz bahar ABD’de ve tüm dünyada kaos ortamı yaratan korona virüs krizi nedeniyle iyimserliğini düşürmüştü. Baş stratejist nisan ayında S&P 500’ün belirsizlikler nedeniyle 18 ila 24 ay içerisinde yeni rekorlar kıramayacağını söylemişti. Buna karşın endeks 4 ay içerisinde yeniden rekor seviyesine ulaştı.

Orlando konuya ilişkin, “Mart dibinden itibaren yakalanan %55’lik ralliden çok mutlu olduk” diyerek hisselerinin halen %2 oranında gereğinden fazla ağır olduğunu belirtti.

Piyasalarda ayı öldü, boğa çok yaşa!

 

Jim Cramer patladı: Rekor değil masal

 

Korona virüs döneminde piyasaların başarısının sırrı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)