E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEkonomide belirsizlik borsaları yükseltiyor---

Ekonomide belirsizlik borsaları yükseltiyor

Ekonomide belirsizlik borsaları yükseltiyor
06 Eylül 2021 - 12:15 borsagundem.com

Wall Street’in önde gelen stratejistlerinden James Paulsen, yatırımcıların ekonomi politikaları konusunda belirsizlik içinde olduğu dönemlerde borsaların daha yüksek performans gösterdiğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Leuthold Group Baş Yatırım Stratejisti James Paulsen, yatırımcılar borsaların belirsizliği sevmediği düşüncesini kabul ediyor ancak geçmişteki borsa performanslarına baktığımızda farklı bir hikaye görüyoruz dedi. Yakın zamanda müşterileriyle paylaştığı bir notta Paulsen, ekonomi politikaları konusunda belirsizliğin hakim olduğu dönemlerde, borsalarda güçlü getiriler sağlandığının altını çizdi.

Business Insider’ın haberine göre Paulsen yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın (FED) ve para politikaları konusunda 2008 yılındaki finansal kriz döneminden bu yana oldukça yüksek belirsizlik içinde olduğuna dikkat çekti. 2008 yılından bu yana borsalardaki güçlü getirilerin ise bu nedenle şaşırtıcı olmadığını söyledi. İçinde bulunduğumuz dönemde de yatırımcılar oldukça yüksek bir belirsizlik içinde.

borsagundem.com'un derlediği bigilere göre FED’in pandemi nedeniyle acil durum önlemi olarak başlattığı aylık varlık alımlarını ne zaman ve ne miktarda azaltmaya başlayacağı merak ediliyor. Aynı zamanda sıfıra yakın faiz oranlarının ne zaman yükseltileceği ve ABD Kongresi’nin de ne zaman ABD Başkanı Joe Biden’ın istediği miktarlarda harcama yapmaya başlayacağı belirsizlik taşıyor.

Para politikalarında belirsizlik ölçütü olarak kullanılan çeşitli unsurları devreye sokan Paulsen, borsalarda getirilerin beklentileri karşılamadığı dönemlerin para politikalarının ortalamanın altında seyrettiği dönemler olduğunu söyledi. Paulsen, “yatırımcıların ekonomi politikaları konusunda endişeli olmadığı tüm dönemlerde borsalar zorlu dönemler yaşadı” dedi.

Diğer yandan para politikaları beklentilerin üzerinde seyrettiğinde, borsalarda yıllık yaklaşık %20 getiriler görüldü. Paulsen, “yüksek seviyelerdeki politika belirsizlikleri genellikle yüksek borsa getirilerini beraberinde getiriyor çünkü bu yoğun bir endişe yaratıyor” dedi. Açıklamasının devamında, “yatırımcılar para politikaları konusunda endişeli olduğunda, borsaların yukarı yönlü potansiyeli, risklerden çok daha büyük oluyor” ifadesini kullandı.

Paulsen’ın dikkat çektiği belirsizlik durumu, borsaların endişelerle yükseldiğine, umutlarla da düşüşe geçtiğine işaret ediyor. Paulsen, “belirsizliğin ortadan kalkmasını isteyen yatırımcılar dikkatli olmalı” dedi. Devamında, “politika belirsizliklerinden korkmaktansa, borsa yatırımcıları belirsizliklerden memnuniyet duymalı” açıklamasında bulundu.

Euro Bölgesi yatırımcı güveni 5 ayın en düşüğünde

 

Şahin ECB, euroda yükseliş getirebilir

 

Miller Tabak’tan borsalar için balon uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)