E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEkonomi Fed'in sınırlamasını karşılayamaz---

Ekonomi Fed'in sınırlamasını karşılayamaz

Ekonomi Fed'in sınırlamasını karşılayamaz
23 Eylül 2013 - 16:35 borsagundem.com

New York Fed Başkanı Dudley, ABD piyasaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Fed'in yönetim kurulu üyesi Dudley, ekonominin henüz Federal Reserve'in parasal canlandırma adımlarını geri almasına yetecek düzeyde güç kazanmadığını belirtti.
Federal Reserve Bank of New York Başkanı William Dudley konuya ilişkin açıklamasında "Ekonominin halen çok uyumlu parasal politikalar sürdürülmesine ihtiyacı var" dedi.
Para politikası kararlarının alındığı Federal Açık Piyasa Komitesi FOMC'nin başkan yardımcısı olan Dudley, ekonomi resesyondan çıkmaya devam ederken toparlanmanın istenenden düşük olduğunu ve pek çok belirsizlikle dolu olduğunu belirterek merkez bankasının varlık alımlarında geri adımı haklı kılacak bir toparlanma olmadığını söyledi.
Dudley sözlerini şöyle sürdürdü;
"Ekonomide ileriye dönük momentumda anlamlı bir yükseliş görmüyoruz. Ben şahsen piyasaları daha güven içinde tutacak ekonomik haberler görmek isterim.
İstihdam piyasalarında toparlanmanın devam ettiğini de göreceğiz. Ben bundan sonra varlık alımlarını azaltmanın zamanın geldiği konusunda daha rahat olabilirim" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet23 Eylül 2013 19:49

    artık fed duyunca kusasım geliyor bıktık artık yiteryaa

  • Hi-men23 Eylül 2013 16:54

    Yani varlık alım programına devam edilmesi gerekir diyor. Ta ki gözle görülür iyileşme olana kadar , sonsuza kadar değil yani ... Son zamanlardaki en mantıklı açıklama ... Fed başkanı bu arkadaş olsun , aklı başında konuşuyor ...