E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'a gözaltı---

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'a gözaltı

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'a gözaltı
08 Kasım 2022 - 17:20 borsagundem.com

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar, yaptığı açıklamalarından dolayı gözaltına alındı. Kolivar için "Türk milletini alenen aşağılamak" suçundan Resen soruşturma başlatıldı.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, dün yaptığı tepki çeken açıklamalarının ardından gözaltına alındı. Kolivar, Habertürk TV canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel konuşuyorum. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" ifadeleriyle tepki toplamıştı.

Bu sözlere karşılık, programın moderatörü Afşin Yurdakul, düzeltme istese de Kolivar açıklamalarını sürdürmüştü.

Programdaki diyalog şöyle gelişmişti;

Cihan Kolivar: Siz ekmeği temel gıda maddesi sayıyorsunuz ki ben öyle saymıyorum. Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir.

Afşin Yurdakul: Cihan bey şimdi bu biraz, affedersiniz bir saniye. Ekmeği herkes masasına koyuyor.

Cihan Kolivar: Hanımefendi bilimsel bir şey konuşuyorum ben. Ezberden konuşmuyorum. Türkiye'de ekmeğin kişi başı tüketimi 210 kilo, İsveç, Norveç, Danimarka, Japonya, İngiltere'de de 45-50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor.

Afşin Yurdakul: Ya Allah aşkına ne alakası var. Ben yayına devam etmek istiyorum çünkü söz burada üretici sendikası başkanısınız. Sendika başkanı olarak da ekmeğin maliyeti ne olmuş, zamlarla, enerji fiyatı.. Affınızı rica edeceğim çerçeveyi çizmek istiyorum. Beni dinlemenizi rica edeceğim Cihan Bey çünkü çerçeveyi çizmek zorundayım. Ben sizi davet ettim ki nerede artış var...

Cihan Kolivar: Ekmeğin maliyetini un, maya ve elektrik olarak düşünürseniz bu yanlış.

Afşin Yurdakul: Cihan bey burada kimse hiçbir şey düşünmüyor. Ben sizden bir an dinlemenizi rica ediyorum, ben yayının çerçevesini çizeyim. Söyleyecekleriniz var da neye göre değil mi? Ben size alan açmaya çalışıyorum anlatmanız için. Kimse burada bir şey varsaymıyor. Ama siz de hani millet yiyor aptal toplum öyle bir şey olamaz yani. Bilimsel diyorsunuz neye binaen Allah aşkına. Artış nerede var ve ekmek fiyatını nasıl etkiliyor artış. Bunu anlatmanızı rica ediyorum.

Borsa operasyonunda iki isim daha gözaltına alındı

 

Ehliyet sınavında usulsüzlük operasyonu: Çok sayıda gözaltı

 

Bartın'daki maden faciasında 25 kişi için gözaltı kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİRİSİ09 Kasım 2022 09:47

    Zekanın beslenme biçimiyle ilgili olduğu bilimsel bir durumdur. Adam doğruyu söylemiş ama siyaset yaptığı için gözaltına alınmış. Ortada halkı aşağılama yok, Belli bir partiye oy verenleri aşağılama var. Akp li siyasetçiler hemen hergün alevileri, kürtleri, solcuları, ateistleri çeşitli şekillerde aşağılamaya çalışıyorlar. Güç onlarda olduğu için ses çıkaran olmuyor. Ortada büyük bir ekonomik kriz var ve bu krizin sorumlusu merkez bankası döviz rezervlerini çarçur eden hükümettir. Bu hükümetin bu kadar beceriksizliğine ve kötü niyetine rağmen körü körüne destek görmesi doğru değildir. Ülkenin bu duruma düşeceği 10 yıldır belliydi. Tek adam iktidarı denetlemeyi yok etti. Sonuçta sorumlu olan bu seçimleri yapan halktır.

  • Kaçkar KAPLANI09 Kasım 2022 00:16

    Ekmek nimettir, ekmek emektir, hatta insanlar ekmek parası için çalışır. Bence en ahmak bu adamın taa kendisidir. Ekmek karbonhidrattır, buğday insanın ihtiyaç duyduğu besin maddelerinin çoğunu ihtiva eden temel gıdalardandır. Bilinenin aksine ekmek yemeyenler obeziteye daha yatkındır, çünkü doymak için kalorisi daha yüksek gıdalardan daha fazla yeme ihtiyacı duyarlar, halbuki ekmek tokluk sağlar, doyurur ve gereksiz fazla yemeyi engeller. Evet ekmek nimettir ve aleyhinde konuşanları ÇARPAR.

  • Ahmet Ali 08 Kasım 2022 23:20

    En büyük aptalın kendisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü ekmek üreticileri sendika başkanı olarak yapması gereken mesleğini yüceltmek olmalıdır. Ne kadar ahmak ki mesleğini kötü göstermek için kendini parçalamış.

  • Sai08 Kasım 2022 20:52

    Herkesin içinden içine söylediği şeyi açıkça söylemiş.

  • Mucise Reis ;)08 Kasım 2022 18:29

    Ne yanı göz altı ne alaka ? et yiyen ler hayvandır... tavuk yiyenler canidir.. vejeteryan olanlar akılsızdır... vb. diyince göz altına mı alınacak insanlar ? .. ne saçma sapan hukuk sistemi bu ? ... :D mecliste neler duymadık kelime olarak... neler söylemediler... Ne oldu ? yaa Allah  akıl fikir versin... 

  • Bik08 Kasım 2022 18:09

    Aziz Nesin, %60'ı aptaldır dedi ve aleyhine açılan tüm davaları kazandı.

  • pazarci08 Kasım 2022 17:29

    secimler yaklastikca bu boronzanci pislikler dahada cogalicaklar,sirasi geelnin kafa ezilecek.