E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkmek fiyatlarına zam sessiz geldi---

Ekmek fiyatlarına zam sessiz geldi

Ekmek fiyatlarına zam sessiz geldi
13 Ekim 2020 - 09:25 borsagundem.com

İstanbul Ticaret Odası komisyonu tarafından kabul edilen düzenlemeyle ekmeğe yüzde 20 zam geldi. 240 gram ekmeğin fiyatı 1,75 TL'ye çıktı.

İstanbul'da ekmek fiyatları ayrıca valiliğin kurduğu komisyon tarafından da belirleniyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) komisyonunda alınan karara göre, İstanbul'da ekmeğin kilogram fiyatı 6.25 TL'den 7.50 TL'ye çıktı. 200 gram ekmek 1.25 TL'den 1.50 TL'ye, 240 gram ekmek de 1.50 TL'den 1.75 TL'ye yükseldi.

Cumhuriyet’ten Gamze Bal’ın haberine göre, bu fiyatların ilçelerde peyderpey uygulanmaya başladığı belirtiliyor. 200 gram ekmeğin 1.50 TL'den satıldığı ilk ilçelerin Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa olduğu öğrenildi. Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer'in tamamında, Üsküdar ve Maltepe'nin ise bir kısmında bir ekmek 2 TL'den satılıyor.

İSTANBUL'DA İKİ FARKLI EKMEK FİYATI

İstanbul'da yıllardır iki farklı ekmek fiyatı uygulanıyor. Valilik ve fırıncılar odasından oluşan komisyon yaygın olarak satılan ekmeğin fiyatını belirlerken İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı olan fırınlar kendi fiyatlarını kendileri belirliyor. İTO'ya kayıtlı fırınların ücreti genelde komisyonda oluşturulan fiyattan daha fazla oluyor.

Bakanlık ekmek zammına el koydu

 

Valilik ekmek zammına müdahale edecek

 

Fırıncılardan ekmek zammı açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)