E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Eğitim-Sen'den toplu sözleşme tepkisi---

​Eğitim-Sen'den toplu sözleşme tepkisi

​Eğitim-Sen'den toplu sözleşme tepkisi
02 Aralık 2013 - 20:13 borsagundem.com

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, "Siyasal iktidar öyle bir toplu iş sözleşmesi yasası hazırlamıştır ki..."

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Eğitim-Sen Kırklareli Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, 19 Aralık'ta hizmet üretmeyerek grev yapacaklarını söyledi. Kamu emekçilerinin hak ve taleplerini toplu iş sözleşmesi döneminde masaya yatıracaklarını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Siyasal iktidar öyle bir toplu iş sözleşmesi yasası hazırlamıştır ki daha öncesinden çok daha olumsuzdur. Bu yıl içerisinde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi süreci nasıl gerçekten rezil bir yasayla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koymaktadır. Siyasal iktidar hormonlu bir biçimde güçlendirdiği yandaş sendikayla oturmuş neredeyse hiçbir şey görüşmeden hatta masaya getirdiği rakamların gerisindeki bir rakamla sözde yetkili olan konfederasyon ile bize ait sözleşmeyi imzalamıştır. İşte AKP'nin demokrasisi budur. Masaya oturulacak, siyasal iktidarın söyledikleri yapılacak, imza atılacak ve kalkılacak. Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşlarına 300 lira zam verilmesini, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödeneklerin emekliliğe yansımasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)