E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEge’nin enerji devi İzdemir Enerji halka arza hazırlanıyor---

Ege’nin enerji devi İzdemir Enerji halka arza hazırlanıyor

Ege’nin enerji devi İzdemir Enerji halka arza hazırlanıyor
29 Ocak 2020 - 14:22 borsagundem.com

Ege ve Türkiye’nin sanayi devi İzmir Demir Çelik’in bağlı ortaklığı, İzmir’in en büyük 100 firması liginde ön sıralarda yer alan İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş’nin halka arzı için çalışmalar başlatılıyor. Karar KAP’ta açıklandı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’da heyecan büyüyecek…

Yatırımcı dünyasına ‘enerji’ kazandıracak, borsacılara yeni bir pencere açacak olan haber Ege’den geldi. Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören, Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından İzmir Demir Çelik Sanayi grup şirketlerinden ‘enerji devi’ İzdemir Enerji, halka arza hazırlanıyor. 

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın yayınladığı ve “106 milyar liralık net satış gerçekleştirdiler” dediği İzmir’in En Büyük 100 Şirketi ‘gurur tablosu’nda ilk 3 sırayı paylaşan Tüpraş, Petkim ve İzmir Demir Çelik’le birlikte aynı listede 34’üncü sırada yer alan İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin borsa yolculuğunun ilk adımı ‘halka arz çalışmaları başlatılıyor’ duyurusu KAP’ta yayınlandı. 

HALKA ARZ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANMA KARARI KAP’TA

İzmir Demir Çelik A.Ş’den, yeni iş alanı, istihdam yaratan, yatırımlar adına bölgeye cazibe katan, ekonomiye canlılık getiren, Türkiye’nin ihtiyacı çevreci, kaliteli elektrik enerjisi üretecek projelere imzasını atan İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş’yle ilgili olarak gönderilen duyuruda şöyle denildi:

“Türkiye ve uluslararası alanda geçerli teknik ve çevre standartlarına uygun olarak 388 milyon dolar yatırım yapılarak en son teknoloji ile kurulmuş ve 350 MW üretim gücüne sahip olan, ülkemizin mevcut yıllık ihtiyacının yaklaşık %1'ine karşılık gelen  elektrik enerjisini, çevreye saygılı, sürekli, güvenilir ve kaliteli bir şekilde ulusal iletim şebekesine veren Şirketimizin %82,76 oranla bağlı ortaklığı konumundaki İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin ülkemize etkin, güçlü ve sürdürülebilir ekonomik katma değer yaratması adına halka arzı için çalışmalara başlanmasına karar verilmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.