E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEgemen Bağış'tan twit savunması---

Egemen Bağış'tan twit savunması

Egemen Bağış'tan twit savunması
13 Mart 2014 - 11:13 borsagundem.com

Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yazılı açıklama yaptı

Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Siirt'te partisinin mitingi sırasında attığı bir tweetin gerek yazılı ve görsel basında, gerekse sosyal medyada bazı çevrelerce çarpıtılarak şahsıyla ilgili bir linç kampanyasına dönüştürüldüğünü büyük üzüntü ve şaşkınlıkla takip ettiğini belirterek, "O mesajın ve mesajda kullanılan kelimenin genç yaşta hayatını kaybeden Berkin Elvan yavrumuzun cenazesine katılan veya ülkemizin o ortak acısını paylaşan insanlarla hiçbir ilgisi yoktur. Konuyu oraya bağlamaya çalışmak, onu ima ettiğimi iddia etmek, açık ve kasıtlı olarak yapılan bir itibar suikasti girişimidir" ifadelerini kullandı.

Bağış, yaptığı yazılı açıklamada, konuya bir kez daha açıklık getirmek istediğini kaydetti.

Siirt'te Türkiye'nin farklı etnik kökenlere sahip vatandaşları coşkuyla bir araya getiren ve farklı kültürel zenginliklerin süslediği miting sırasında çözüm sürecinin oluşturduğu pozitif atmosferi vurgulamak amacıyla yazılan mesajın, sadece ülkeye 10 yıllar boyunca büyük acılar yaşatan terörün bitmesinden rahatsızlık duyanlara atfen yazıldığını vurgulayan Bağış, şöyle devam etti:

"Dün Sayın Başbakanımızla Siirt'te partimizin mitingi sırasında attığım bir tweet mesajının gerek yazılı ve görsel basında, gerekse sosyal medyada bazı çevrelerce çarpıtılarak şahsımla ilgili bir linç kampanyasına dönüştürüldüğünü büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla takip etmekteyim. O mesajı ve mesajda kullanılan kelimenin genç yaşta hayatını kaybeden Berkin Elvan yavrumuzun cenazesine katılan veya ülkemizin o ortak acısını paylaşan insanlarla hiçbir ilgisi yoktur. Konuyu oraya bağlamaya çalış, onu ima ettiğimi iddia etmek, açık ve kasıtlı olarak yapılan bir itibar suikasti girişimidir."

Bağış, söz konusu tweet mesajından önceki ve sonraki tweet mesajlarına bakıldığında düşüncelerinin sadece Siirt'te yerel seçimler bağlamında barış içinde yarış duyguları ile ilgili olduğunun çok net görüldüğüne işaret ederek, "Mesajımın çarptırıldığını fark ettiğimde yanlış anlaşılmaları engellemek adına o tweet mesajımı silmeme ve daha sonra konuya açıklık getiren başka mesajlar atmama rağmen, kimilerinin konuyu istismara devam etmesini, provokasyonlar üzerinden toplum mühendisliğine kalkışanların kasıtlı bir çabası olarak değerlendiriyorum. Tekrar ediyorum; o mesajın dün hepimizin içini burkan cenaze ile hiçbir ilgisi yoktur. Söz konusu mesajın muhatabı ülkemizde son 1,5 yıldır çözüm süreci kapsamında silahların susmasından, daha da güçlenen kardeşlik dokumuzdan rahatsızlık duyan hastalıklı zihniyetlerdir" ifadelerini kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CAHİL13 Mart 2014 17:14

    ŞAŞKINLIĞINDAN BİLGİSİZLİĞİNDEN, OKUMAMIŞLIĞINDAN DOLAYI CAHİL ŞAŞKINDIR. ÖNÜNÜ GÖREMEZ. SÜRÜ PSİKOLOJİSİ HAKİMDİR. KOYUN GİBİ GÜDÜLÜRLER. BU ADAMDA OLDUĞU GİBİ

  • şaşkın13 Mart 2014 17:13

    CAHİL ŞAŞKINDIR.

  • kıssadan hisse13 Mart 2014 14:05

    Bir gün Hz. Ali'nin taraftarlarının yoğun olduğu Küfe'den biri devesiyle Şam'a gelmiş, dolaşırken biri yanaşmış:- Ver o dişi deveyi bana! Tartışma büyümüş, Küfeli: "Bu deve benimdir, üstelik dişi değil, erkektir", demişse de anlaşamamışlar, iş Muaviye'ye yansımış, halk meydanda toplanmış, Muaviye, Küfeli ile Şam'da deveye sahip çıkanı dinledikten sonra, kararını açıklamış:- Bu dişi deve Şamlınındır! Sonra toplananlara dönmüş:- Ey cemaat, bu dişi deve kimindir? Hep birlikte bağırmışlar:- Şamlınındır! Küfeli şaşkın şaşkın, giden devesinin ardından bakakalırken Muaviye Küfeliyi yanına çağırmış:- Ey Küfeli, dinle! Sen de ben de biliyoruz ki bu deve senindir ve dişi değil, erkektir. Ama sen Küfe'ye dönünce gördüklerini Ali'ye anlat ve de ki:- EY ALİ, MUAVİYE'NİN , DİŞİ DEVEYİ ERKEK DEVEDEN AYIRT EDEMEYEN, O NE DERSE EVET DİYEN 10 BİN ADAMI VAR, AYAĞINI DENK AL '' demiş. Bugün ise çoban ne derse onu sorgusuz sualsiz takip eden KOYUN ları var.

  • Hadilen!!!!!!!!!!!!13 Mart 2014 12:44

    Hadilen!!!!!!!!!!!!

  • Twetçi13 Mart 2014 12:02

    sayın bayım siz sağa sola twt atacağınıza hakkınızdaki suçlamalardan aklanmaya çalışsanıza. Tabii eğer rüşvet almadıysanız.