E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEge'de ormanlar cayır cayır yanıyor---

Ege'de ormanlar cayır cayır yanıyor

Ege'de ormanlar cayır cayır yanıyor
28 Temmuz 2013 - 15:52 borsagundem.com

Muğla Milas'a bağlı Pinar Köyü'nde dün başlayan orman yangını söndürülemeden, Fesleğen Yaylası'nda 6 farklı bölgede yeni yangınlar başladı

Muğla Milas'a bağlı Pinar Köyü'nde dün öğle saatlerinden bu yana devam eden yangın söndürülemeden, Fesleğen Yaylası'nda 6 farklı bölgede yeni yangınlar başladı. Pinar Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda dün saat 15.30 sıralarında başlayan yangın henüz kontrol altına alınamadı. Sabahın aydınlanmasıyla birlikte yeniden havadan müdahaleye başlanan söndürme çalışmalarına 4 uçak, 7 helikopter, 10 iş makinesi, 20 arazöz, 200'ü aşkın orman işçisi ve köylüler katılıyor. Tarım arazilerinde bulunduğu bölgede şu ana kadar yüzlerle arı kovanının yanı sıra 80 hektarı aşkın alan da küle döndü.
MİLAS'IN FARKLI NOKTALARINDAN YANGIN HABERLERİ GELİYOR
Pinar köyündeki yangına müdahalenin devam ettiği sıralarda sabah saatlerinde Milas kent merkezine yakın bölgelerde 4 ayrı örtü yangını çıktı. Ekiplerin zamanında müdahalesiyle yangınlar büyümeden kontrol altına alındı.
Milas'ta dünden bu yana korku dolu anların yaşanmasına neden olan Pinar Köyü'ndeki yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, aynı bölgede bulunan Fesleğen Yaylası'nda altı farklı bölgeden yangın ihbarı geldi. Ekiplerin bir bölümünün bölgeye sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle büyüdüğü ifade edilen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
ÇANAKKALE'DE ORMAN YANGINI
Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere Köyü yakınında bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine ilk olarak helikopter ve arazözler sevk edildi.
Kısa sürede yayılan alevlere, olay yerine sevk edilen bir helikopter ve arazözlerle müdahale ediliyor. Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, ilgili kurumlardan helikopter ve amfibik uçak desteği istedi.
Yangının kontrol altına alınması için çalışmalara devam ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)