E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüEGCYH: Hisse rehnedildi---

EGCYH: Hisse rehnedildi

EGCYH: Hisse rehnedildi
19 Şubat 2016 - 09:41 borsagundem.com

Egeli&CO Yatırım Holding, Odeabank'tan kullandığı ya da kullanacağı krediler için hisse rehin verdi

Egeli&CO Yatırım Holding hissesi düşüşte. Geçtiğimiz günlerde bono itfasını ani finansal değişim nedeniyle gerçekleştiremeyen şirket dün bono itfasını faiziyle gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra Odeabank'tan kullandığı ve kullanacak olduğu krediler için 10.000.000 TL nominal değerli hisseyi bankaya rehin olarak verdi.
Finansal sıkıntılarını kredi ile çözmek gayesinde olan şirketin hissesine bu gelişme ile birlikte satış geldi.
Egeli&CO Yatırım Holding hissesi yüzde 15.38 oranında düşüşle 0.22 TL seviyesinden işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 0,00
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,00
İşlem Hacmi 0
Toplam Adet: 0
Ağırlıklı Ort.: 0,00
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİROL DİZDAR25 Şubat 2016 11:05

    İçinde özekl şirket bonosu bulunan yatırım fonlarını alırken çok dikkat edilmeli. Örnek verecek olursak EGELİ& CO firmasını verebiliriz.Diğer bir örnek AZİMU KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU olabilir. Bu yatırım fonu 5 yıldır hergün istikrarli gelir getiren bir trende sahipken 12 şubat tarihinde günlük %0.88 gibi çok büyük bir fiyat düşüklüğü açıkladı. Sebebi bu fon içinde AYNES adlı özel bir şirketin bononun şirketin mali durumunun bozulması sebebiyle ödenememesiydi. Yatırımcı içinde özel şirketin bonosunun zamanında karşılığının olmaması sonucu ödenme güçlüğü ile karşılaşacağını yani şirketin durumunun kötü olduğunu bilemez. Bunu daha iyi bilen portföy kurucusu ve bu yatırım fonunu denetleyen şirket bilebilir. Hal böyleyken zararın tamamını bu işte hiç kusuru olmayan yatırımcıya yüklemek ve onu sorumlu tutmak hukukun kabul edeceği bir husus değildir.. Elinde bu yatırım fonu bulunan yatırımcının hiçbir kusuru yoktur.Bu nedenle yatırım yaparken içiinde özel şirket bonosu taşıyan yatırım fonlarını a yatırım yaparken çok dikkat edilmesi gerekir. SPK nın da bu konuda adil sonuç doğuracak ve yatırımcıyı koruyan bir düzenlemeye acilen gitmesi gerekir. Zira özel şirketin bonosunu taşıyan yatırım fonlarının adeti çığ gibi büyümektedir.