E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriegaranti, Startup Burada üzerinden paya dayalı kitle fonlaması kampanyasına çıkıyor---

egaranti, Startup Burada üzerinden paya dayalı kitle fonlaması kampanyasına çıkıyor

egaranti, Startup Burada üzerinden paya dayalı kitle fonlaması kampanyasına çıkıyor
29 Haziran 2022 - 11:34 borsagundem.com

Fona ihtiyaç duyan girişim ve projeleri yatırımcılarla buluşturan dijital platform Startup Burada, 27 Haziran haftasında Egaranti ile ilk kitle fonlama kampanyasını gerçekleştiriyor

Türkiye’nin finans ve teknoloji alanında öncü "doğru zamanda doğru şirketlere yatırım yapma" vizyonuyla hareket eden yatırım grubu Hedef Holding’in grup şirketlerinden İnfo Yatırım, fona ihtiyaç duyan girişim ve projeleri yatırımcılarla buluşturan dijital platformu Startup Burada ile sektördeki deneyimini yeni finansman yöntemlerinden biri olan “Kitle Fonlaması” alanına yansıtarak, girişim ve projelere gelişim fırsatı yaratıyor.

Geniş yetkili aracı kurum olarak Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Kitle Fonlaması için lisans alan banka dışı ilk aracı kurum olan İnfo Yatırım’ın çeyrek asırlık tecrübesi ile yönettiği “Startup Burada” platformunda girişimlere proje aşamasında kendilerini tanıtma ve fon bulma zemini oluşturulurken, yatırımcılara da erken aşamada gelecek vadeden, yenilikçi ve özgün projelere güvenle ortak olma imkanı sağlıyor.

İlk kampanyada hedef ek fonlama dahil 2.8 milyon TL’lik fon

Firmalara bulut tabanlı elektronik garanti belgesi çözümleri sunan ve tüketicilerin garanti süreçlerini tek panelden kontrol etmelerini sağlayan uygulama egaranti girişimi, Startup Burada ile çıktığı ilk tohum yatırım turunda 2 milyon 333 bin TL fon toplamayı hedefliyor. Yüzde 20 ek fonlama ile kampanyayı 2.8 milyon TL ile tamamlama hedefinde olan egaranti, bu fon karşılığında şirket paylarının yüzde 11,2’sini arz ediyor. Bununla birlikte yatırımcılara yüzde 20 bedelsiz pay imkanı sunacak olan egaranti 27 Haziran’dan itibaren 60 günlük kampanya sürecine başlıyor.

egaranti 2022 sonunda 300 bin kullanıcı hedefliyor

Üretici firmaların garanti belgelerini elektronik ortamda süreçlerine uygun bir formda oluşturmak ve satış sonrası süreçlerini hem üretici hem de tüketici açısından kolaylaştırmak amacıyla 2021 yılında kurulan egaranti hakkında bilgi veren kurucu ortak Kamil Kınacı, “API tabanlı platforma kolay bir şekilde entegre olan firmalar, garanti süreçlerini ve buradaki verileri uçtan uca kontrol edebiliyor. Bu özelliklerin yanı sıra mağaza/bayi yönetimi ve pazaryeri entegrasyonları gibi birçok ek özellik de bulunuyor. Mart ayında kapalı beta ilk versiyonunu yayınladığımız egaranti platformunda aralarında Monster Notebook’un da bulunduğu 5 üretici firma ile çalışıyoruz. Kullanıcı geri bildirimlerini temel alarak platformu geliştirilmeye devam ettiğimiz egaranti’de bugüne kadar 3 binin üzerinde kullanıcıya garanti verisi aktardık.” ifadelerinde bulundu.

Garanti belgesi aktarım başına kontör modeli üzerinden gelir elde eden egaranti, ilk 1000 veri gönderimine kadar tamamen ücretsiz bir servis olarak hizmet veriyor. Geçtiğimiz Kasım ayında 200 bin₺ değerinde Tübitak 1512 BİGG desteğine hak kazanan girişim ayrıca Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7. döneminde ve Startup Wise Guys ön hızlandırma programında yer alıyor. egaranti’nin 2022 içinde 10 firma ile anlaşarak 300 bin kullanıcıya garanti verisi aktarmayı ve tüm süreç için gerekli olan entegrasyonları tamamlamayı hedefliyor.

“Özgün projeleri, vizyoner yatırımcılarla buluşturacağız”

Küreselleşen dünyada; Startup Burada olarak kaynak olabilecekleri her başlangıcın içinde yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Startup Burada Yatırım Komitesi Üyesi Kerem Özten, “Startup Burada Paya Dayalı Kitle Fonlama Platformu ile özgün projeleri olan girişimcilerin yeni fikir ve girişimlerinin hayata geçmesi için bu projelere destek verebilecek yatırımcıları bir araya getiriyoruz. İnfo Yatırım’ın sermaye piyasalarındaki çeyrek asırlık tecrübesiyle, gelişim vadeden projeleri bularak yatırımcılarımızın dikkatine sunuyoruz. Bu anlamda ilk kitle fonlaması kampanyamızı Egaranti ile gerçekleştiriyoruz. Startup Burada ile girişimciler girişimlerine destek bulurken, yatırımcılar ise geleceğin büyük şirketlerinin ortağı olabiliyorlar. Üstelik birikimlerini değerlendirirken Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takasbank ile işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Bu ülkemiz açısından da çok önemli bir fırsat.” değerlendirmesinde bulundu.

“Yatırımcılara alternatif yatırım seçeneği sunuyoruz”

Bugün dünyada kitle fonlaması yapan 2 binden fazla platform bulunduğuna ve sayılarının hızla arttığına dikkat çeken Özten, “Geleceğin büyük şirketlerinin erken aşamada yatırım ararken alternatifleri melek yatırımcılar, büyük fonlar, risk ve girişim sermayeleri şirketleri ile sınırlıydı. Aynı zamanda kitleler girişim ekosisteminde paya dayalı kitle fonlaması sisteminden önce yatırım yapamıyor ve bu girişimlere ortak olamıyorlardı. Ancak yeni düzende SPK’dan aldığımız paya dayalı kitle fonlaması lisansı ile yenilikçi girişimleri daha geniş bir tabana yayarken, yatırımcılarımıza "kitle fonlaması" gibi alternatif bir yatırım seçeneği de sunuyoruz. Geçen yıl dünya çapında yaklaşık 6,5 milyon kitle fonlaması kampanyası düzenlendi. Sektörün hacmiyse öngörüleri aşarak 100 milyar dolara ulaşırken, fonlanan kampanyalardan 300 binden fazla yeni iş doğdu. 2023 yılına kadar kampanya sayısının 12 milyonu aşması bekleniyor. Kitle fonlaması pazarının 2030 yılına kadar 300 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor ancak bu rakamlar da çok hızla değişiyor.” şeklinde konuştu.

İnfo Yatırım’dan Metaverse daveti! İnfoVerse’de avatarlı tur

İnfo Yatırım Mersin Ekonomi Zirvesi’ne katıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)