E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEfkan Ala’dan çarpıcı açıklamalar---

Efkan Ala’dan çarpıcı açıklamalar

Efkan Ala’dan çarpıcı açıklamalar
26 Ocak 2014 - 19:59 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'paralel devlet' için 'Var, görüyoruz' dedi…

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "paralel devlet"  iddialarına ilişkin, "Paralel devlet var mı? Yaşıyoruz, hep birlikte. AK Parti  hükümetleri döneminde ben her kademede bürokratlık yaptım. Şunu biliyorum var  olan bir şeyin üstünü örtmek gibi bir geleneğimiz yok. Bu eskiden kapalı  sistemlerde, yarı demokratik anlayışa sahip partilerde vardı. Biz de bir şey  varsa vardır, yoksa yoktur. Var. Görüyoruz" dedi.
 
Erzurum Polisevi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Ala,  insanların tamamını bir yere koyup, "sen sucusun, bucusun" demenin, toptancı  anlayışın doğru olmadığını ifade etti.
 
Bir gazetecinin, "17 Aralık'tan sonra gördük ki hem başbakanın  söylemleri hem yetkili bakanlar Türkiye'de bir paralel devlet yapılanması var.  Başında bulunduğunuz emniyet teşkilatındaki bu paralel yapılanmadaki kişileri  yargıda görecek miyiz? Bu konuda herhangi bir çalışma var mı? Bu topluma  açıklanacak mı?" şeklindeki sorusunu Ala, şöyle yanıtladı:
 
"Paralel devlet var mı? Yaşıyoruz, hep birlikte. AK Parti hükümetleri  döneminde ben her kademede bürokratlık yaptım. Şunu biliyorum var olan bir şeyin  üstünü örtmek gibi bir geleneğimiz yok. Bu eskiden kapalı sistemlerde, yarı  demokratik anlayışa sahip partilerde vardı. Biz de bir şey varsa vardır, yoksa  yoktur. Var. Görüyoruz. Peki yargılanacak mı? Bir suç işlememiş, bir yanlış  yapmamış hiç kimse siyasal ya da dini ya da başka türlü tercihlerinden dolayı  hiçbir sorguya tabi tutulmaz. Bu bizim getirdiğimiz özgürlük ortamıdır. Ben  hayatım boyunca bunu daha önceki görev yaptığım yerlerde sizler de en kritik  yerlerde zannediyorum izlemişsinizdir. Hayatımı insanın temel hak ve  özgürlüklerine adamış bir insanım. Benim için bundan daha değerli bir mücadele  aracı çok az olur. Var ama daha az olur."

Özgürlüğü çok önemsediğini vurgulayan Ala, şunları kaydetti:
 
"Bu insanların tercihidir ama devletin kurallarına rağmen, devletin  kurumları içerisinde o kuralları kötüye kullananlar da elbette bunun hesabını  verecekler. Somut olarak söyleyeyim, bir ilde bütün partiler dinlenmişse AK  Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, BDP ve MHP tamamı dinlenmişse şimdi size  soruyorum. Siz de kamu adına iş yapıyorsunuz. Çok önemli bir iletişim devrimi  oldu. Basının ehemmiyetini vurgulamaya, altını çizmeye bile gerek yok. Siz bana  sormayacak mısınız, o zaman. Peki bunlar dinlendi, nasıl dinleniyor? Terör  maddesinden bu partiler nasıl dinleniyor? Oradaki kamu görevlileri de dinleniyor.  Bir tanesini örnek veriyorum. Biz istemesek de bu devlet çok ciddi geleneklere  sahip bir devlettir. Kişilerden bağımsız yanlış yapanın hesabı mutlaka sorulur,  sorulmuştur. Görüyorsunuz. Daha kaç yıl önce yapılmış işlerin bile hesapları  soruluyor. Başka çaresi yok. Biz doğru dürüst çalışan, kanunlara, kurallara uyan,  kanunların kedine verdiği yetkiyi kötüye kullanmayan ama çeşitli tercihleri olan  insanlara eyvallah. Zaten buna söylenecek laf yok. Biz bunu garanti etmek için  kamu hizmeti yapıyoruz, buradayız ama tersi olmuşsa da onun hesabını sormak, onun  teftişini yapmak, onun soruşturmasını açmak da bizim görevimiz."
 
40 MÜFETTİŞ İDDİASINA YANIT VERDİ
 
Bakan Ala, bir başka gazetecinin "40 müfettişin dinlemelerle ilgili  birtakım çalışmalar yaptığı söyleniyor? Bu doğru mu?" yönündeki sorusuna,  "Arkadaşlar saymıyorum ama 80 lazımsa onu da göndeririz. Yani biz iş bakımından  nerede yanlış yapılmışsa orayı, burayı beklemeyiz. Biz vatandaşın hak ve  hürriyetlerini korumak için buradayız kardeşim. Kimse vatandaşın hakkını,  hukukunu hiçbir amaç için çiğneyemez. Biz insanlara, suç işleyenleri takip edin  diye yetki veriyoruz, o kendi takip ettiğine suç isnat ediyor. Buna evet  diyemeyiz" karşılığını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1127 Ocak 2014 03:50

    11 senedir uyuyorladi demekki.

  • sa27 Ocak 2014 00:58

    Helal olsun sana be ! Birileri halen çıkmış dunle bugünü karsilastiriyor. Dün yola ciktigin kac arkadasinla berabersin, yahut dün yola ciktigin kişi seni sırtından vurursa durup devam et mi diyeceksin. Yok öyle zaman kardeşlik diyip kalleslik yapmak. Şimdi akın sizin orada yiğite, merte, delikanliya dadaş derler ancak insanlara iftira atanlarada erkekle kız karışımı bir anlam ifade eden godosş derler.Bilmem anlatabildim mi.

  • dlbyz27 Ocak 2014 00:11

    bu adam ala şimdimi gördün yada zaten içindemiydin inandırıcı değil

  • T.C AKIN26 Ocak 2014 23:53

    BENDE ERZURUMLUYUM BİDE EKMEĞE LAVAŞ HIRSIZA HIRDIZ DEMEYENE ..... DERRLER

  • T.C AKIN26 Ocak 2014 23:39

    Senin ağa babaların faşizme hizmet ederken Turan Dursunlar İbrahim Kaypakkayalar Bahriye Üçoklar Ugur Mumcular işgençelere hapislere maruz kalıyorlardı. Eğer bu günlere demokrasi diyorsan sen git biraz oku demokrasi hakkında büyük laf etmeden boyundan

  • Raks26 Ocak 2014 23:09

    Paylaşımda sorun yokken paralel Devlet iyiydi,paylaşım konusunda anlaşmazlık çıkınca paralel Devlet kötülenmeye ve dışlanmaya başlandı.

  • islam26 Ocak 2014 22:32

    Devletin her kademesinde görev yaptığını söylüyor, o zaman yıllardır paralel devleti farketmediniz de şimdi mi farkettiniz? Demek ki yıllardır göz yumdunuz. ya da farkedemediyseniz o zaman bu saatten sonra zaten gözünün önünde olup biteni göremeyen birinden birşey olmaz

  • Deniz26 Ocak 2014 22:12

    Bu memlekette gecmiş hukumetler döneminde okadar ağır faşizman koşullar olduğu dönemlerde nerdeydi bu soner yalçınlar, emin çölaşanlar, bekir coşkunlar, yılmaz özdiller, Levent kırcalr,mujdat gezenler! Hangi faşizman uygulamanın karşısında yer aldılar ki? Basın yayında tek manşet ve tek sloganın olduğu, Gazeteci yazarların faili mecul olduğu, ulversite öğrencilerinin işkcelerde gözaltılarında kaybolduğu, mafyanın memleketi ele gecirdiği o dönemlerde nerdeydiler? O dönemlerde sadece egemenin dalkavukluk yazarları değilmiydi? Peki şimdi bunlar eskinin ezici faşizman yapısından sıyrılmış turkiyede neyin showunu yapıyor?

  • Ahmet Can26 Ocak 2014 22:08

    Sayın Bakan,Bu karışıklıkta Bir Bankanın iki milyar dolar kazandığı konusunda da elimde belge var diyordu önce bunu açıklasın sonra söyleyeceklerini değerlendirelim.

  • planet26 Ocak 2014 21:59

    artık insanlar zekalarıyla alay etmenizden hoşlanmıyor tamam bir yere kadar işi şakaya vurduk iş yapsınlar da bizimle dalga geçsinler dedik de artık yeter

  • fonten26 Ocak 2014 21:56

    bu paraleller gece manmuncukla mı girdi devlete o kadroları siz itinayla yerleştirmediniz mi ? sorun paralel dikey değil sorun paraleller size hizmet ediyorsa güzel etmiyorsa haşşaşi, siz önce bir devletin bir aile şirketi gibi yönetilemeyeceğini kurnazlıkla yönetilemeyeceğini öğrenin diyeceğim de kabahat siz de değil bizde

  • Çayan26 Ocak 2014 21:55

    Bu defa secimlerde akp tekrar yukselirse, çok güzel şeyler olacak! ulke ekonomik sosyal olarak tekrar yukselecektir. memleketin önüne konan entrikalarla dolu taş yığını aşılacaktır. piyasalar tekrar yukselecetir. çok güzel seyler olacak çok!!

  • Goldaszede26 Ocak 2014 21:30

    Sayin Bakan,Goldas,da yapilan soygun sonucu tum birikimim elimiden alindi,Bu soygun tum yetkililerin gozu onunde olan bir olay,Ne olacak bizim hakkimiz???Ben vatandas olarak kime ve neye guvenerek yatirim yapicam???Umarim hak hukuk adalet yerini bulurda hakkimiz iade edilir.....

  • doğa26 Ocak 2014 21:00

    11 yıl bunu görmediyseniz sorumlusu da sizlersiniz fezlekeleri meclise bekliyoruz

  • vatandaş26 Ocak 2014 20:51

    Ne olmuş ne biri hem bürokratlık yapıp devletten hemde telekom yönetim kurulundan maaşmı almış nedir olay yav...

  • couhy26 Ocak 2014 20:44

    bende 2 dönem size oy verdim. ama bu kadar bizlere gerizekalı muamelesi yapcanızı tahmin etmemiştim her söylediğinizin belgesini ortaya koyun

  • couhy26 Ocak 2014 20:42

    at at belge yok.hani döviz alanların belgeleri... açıklamadınız. hani faiz lobisi... ceza alan yok.

  • vatandaş26 Ocak 2014 20:12

    12 yıldır iktidarda olan bir parti ve Türkiyeyi getirdikleri yer paralellik ve menfaat dünyası. Halkın aklıyla alanen dalga geçiyorlar.

  • Sociate Generale26 Ocak 2014 20:10

    Sn.Ala Goldaş'ın kaybolan 15 ton altın'ı ile ilgili bir gelişme varmı?