E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEfkan Ala bugün yemin edecek---

Efkan Ala bugün yemin edecek

Efkan Ala bugün yemin edecek
02 Ocak 2014 - 05:56 borsagundem.com

Kabinenin Meclis dışındaki üyesi İçişleri Bakanı Efkan Ala, bugün TBMM Genel Kurulu'nda yemin edecek

Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümette son yapılan revizyon ile İçişleri Bakanlığı görevini üstlenen Efkan Ala, bugün TBMM'de yemin edecek.

Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'nde, Bakanlar Kurulu üyelerinden milletvekili olmayanların, TBMM Genel Kurulu'nda and içmeleri ve bakan sıfatını taşıdıkları sürece milletvekillerinin tabi oldukları kayıt ve şartlara uyacakları ve yasama dokunulmazlığına sahip olacakları ifade ediliyor. Dışarıdan atanan bakanlar, TBMM üyeleri gibi ödenek ve yolluk alabilecek. Milletvekili olmayan bakanlar, milletvekili olan bakanlar gibi TBMM Genel Kurulu çalışmalarına katılabilecek ve konuşma yapabilecekler, ancak oy kullanamayacak. Son dönemde, 57. Hükümet'te ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı olan Kemal Derviş ile 60. Hükümet'te Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu, milletvekili olmadan bakanlığa getirildikten sonra aynı şekilde and içmişlerdi.

GÜL'E İSTİHBARAT SUNUMU

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, gelişmeler yakından izliyor. Gül, bugün saat 14.30'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek. Fidan'ın Gül'e, iktidar - cemaat gerilimi çerçevesinde Gül'e, gelişmelerle ilgili ayrıntılı istihbarat sunumunda bulunması bekleniyor. Gül, bugün görevine yeni atanan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı da, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)