E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEfes'e Belçikalı kancası mı?---

Efes'e Belçikalı kancası mı?

Efes'e Belçikalı kancası mı?
13 Eylül 2016 - 09:39 borsagundem.com

SABMiller’ı satın alan Belçikalı AB InBev’nin, Efes ve Coca Cola İçecek ile ilgili yeni planları olduğu kulislere sızdı. Şok iddia için Tuncay Özilhan ne dedi?

Dünyanın en büyük bira üreticisi Belçikalı Anheuser- Busch InBev'nin, en yakın rakibi İngiliz SABMiller'ı 104.8 milyar dolara satın almasının ardından şimdi gözünü yeni firmalara diktiği iddia ediliyor. Kulislere yansıyan haberlere göre Anadolu Grubu'nun Efes markası da Belçikalı grubun radarına girmiş durumda. Bu olası çıkış veya satın alma haberlerinin sebebi ise Submiller'ın Efes'teki yüzde 24'lük payı.
Budweiser ve Corona gibi markaların üreticisi olan AB InBev'in ayrıca Coca Cola ve Castel Group da çeşitli opsiyonları olabileceği iddia ediliyor. Reuters dün geçtiği haberinde Efes'in Belçikalı Anheuser- Busch InBev'nin satın almada önceliği olmadığı ancak Efes'in Coca Cola İçecek'teki yüzde 50.3'lük payı ile ilgilenebileceği vurgulandı. Bilindiği gibi Coca Cola'nın 10 ülkedeki satışı Coca-Cola İçecek çatısı altından yapılıyor. Ayrıca haberlerde firmanın bu yüzde 24'lük payı satmak istemesi halinde ise tek alıcının Efes olacağı belirtildi.

BERABER ÇALIŞACAĞIZ

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı olan Tuncay Özilhan ise iddiaların doğruluk payı olmadığını belirterek, "Yüzde 24'lük hissemiz SABMiller'ındı. Belçikalı AB InBev'nin almasından sonra bu hisse onlara geçti ve şu anda yeni ortağımız onlar. Yeni ortaklarımızla aramızda böyle bir konuşma geçmedi. Ortak olmaya devam edeceğiz. Tam tersine bize 'Beraber çalışacağız. Siz bölgede iyi bir operatörsünüz' dediler. Yaptığımız tüm görüşmelerde de devam etme kararı aldık" dedi. BARIŞ ERGİN – SABAH

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 181,20
En Yüksek: 181,50
En Düşük: 175,60
Değişim 2,72 %
FK: 4,85
PD / DD: 1,66
İşlem Hacmi 509.093.579
Toplam Adet: 2.843.043
Ağırlıklı Ort.: 179,04
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)