E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEfes o bölgeden çıkıyor!---

Efes o bölgeden çıkıyor!

Efes o bölgeden çıkıyor!
14 Kasım 2013 - 09:46 borsagundem.com

Anadolu Efes Moskova'daki bira ve malt üretimini 1 Ocak'ta durduruyor

Anadolu Efes AEFES Moskova’daki üretimini durdurma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada Moskova’daki bira ve malt üretiminin 1 Ocak 2014’te durdurularak Efes Breweries International’ın Rusya’nın başka bölgelerindeki tesislerine kaydıralacağı duyuruldu. Karara gerekçe olarak Rusya’da bira pazarının son beş yılda yüzde 20 daralması gösterildi.

İşte şirketin KAP'a yaptığı o açıklama;

Geçtiğimiz beş yıl içerisinde, Rusya bira pazarı, esas olarak artan kanuni düzenlemeler sebebiyle %20'den fazla oranda bir daralma göstermiştir. Dolayısıyla, son yıllarda bira sektörünün ortalama kapasite kullanım oranı yaklaşık %60 seviyesine gerilemiştir. Bu nedenle, teknik, lojistik ve finansal bakış açıları göz önünde bulundurarak gerçekleştirilen değerlendirme süreci sonucunda, Rusya'daki üretim ağımızın optimizasyonuna ilişkin bir program başlatılmış ve Moskova'daki bira ve malt üretim faaliyetlerimizin 1 Ocak 2014 itibarıyla durdurulmasına karar verilmiştir. Moskova'daki üretim tesislerimizin üretim kapasiteleri yaklaşık 4,0 milyon hektolitre bira ve 46.000 ton malt olup, bu kapasite %100 iştirakimiz Efes Breweries International N.V.'nin ("EBI") Rusya operasyonlarının yıllık bira ve malt üretim kapasitelerinin sırasıyla %15'i ve %26'sını oluşturmaktadır. Bu doğrultuda, Moskova'daki bira üretim faaliyetleri EBI'nin Rusya'nın diğer bölgelerindeki üretim tesislerine kaydırılacaktır.

Personel azaltımı planı son değerlendirme aşamasında olup, işten ayrılacak çalışanların hakları ilgili kanunların koruması altında olacaktır.

Bu karar Rusya bira sektöründeki mevcut trendlerin değerlendirilmesi sonucu alınmış olup, beklenen sinerjiler ve yeniden yapılandırma maliyetlerini de göz önünde bulundurarak, Şirketimiz bu kararla Rusya'da rekabet gücünü ve verimliliğini artırabileceğine ve sürdürülebilir başarı sağlayabileceğine inanmaktadır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 208,50
En Yüksek: 210,20
En Düşük: 206,00
Değişim 0,24 %
FK: 5,58
PD / DD: 1,91
İşlem Hacmi 246.518.116
Toplam Adet: 1.182.942
Ağırlıklı Ort.: 208,39
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)