E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEczanelerde zatürre aşısı yok mu?---

Eczanelerde zatürre aşısı yok mu?

Eczanelerde zatürre aşısı yok mu?
04 Eylül 2020 - 08:34 borsagundem.com

Tüm dünya ve Türkiye Mart ayından bu yana korona virüs salgını ile mücadele ederken, bu virüsün yol açtığı hastalığın daha ağır seyretmesini önlediği iddia edilen zatürre aşısı bulunamıyor

Sağlık Bakanı tarafından geçtiğimiz günlerde korona virüs salgınının 1. dalga 2. pikinde olduğumuzu açıkladı. Yaz mevsiminin sonuna gelindiğinden sonbahar ve kış başında oluşabilecek soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıkların vücut direncini düşürüp Kovid-19'a karşı savunmasız kalmak istemeyenler grip ve zatürre aşısına akın ediyor.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, “Her eczaneye bir tane düşecek biçimde bile dağıtımı yapılamayan aşılar sebebiyle vatandaşlar, zatürre aşısı bulmakta zorlanıyorlar. Aşılar bir an önce kolay bulunabilir hale getirilmeli” dedi.

Sözcü'den Deniz Ayhan haberine göre, Saydan sözlerin şu şekilde devam etti: “Aşılama her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtarıyor. Korona virüsün aşı çalışmaları tüm dünyada sürerken, aşı bulununcaya kadar kendimizi ve etrafımızı korumaya ve dikkatli olmaya devam etmemiz gerekiyor. Zatürre; akciğer iltihaplanmasıdır ve bu hastalığı yapan bakteridir. İki tip zatürre aşısı var.

Konjuge aşı ömür boyu koruma sağlıyor ve fiyatı 344 TL. Polisakkarit aşı ise 5 yıllık bir koruma sağlıyor ve fiyatı 68 TL. Ancak bu aşılar eczane başına neredeyse ayda bir kutu ulaştığı için vatandaşlarımız eczanelerimize geldiği zaman bu aşılara ulaşamamaktadır.” CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Şimdiden eczanelerde aşı kuyrukları oluştu. Aşının ne zaman geleceğini kimse bilmiyor'' dedi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM04 Eylül 2020 10:22

    GÜNAYDINLAR

  • Bika04 Eylül 2020 09:01

    Yurt dışından geliyor aşıyor, yeteri kadar siparişi vermezsen gelmez. Covid-19 aşısının siparişleri verildi, 2021 üretimini gelişmiş ülkeler kapattı. Covid-19 aşısı için siparişler şimdiden verilmeli yoksa 2022'ye kalır. Aşılanmamış ülkelere turist gelmez.

  • İki döke04 Eylül 2020 14:49

    Gelmesinler çok da lazım değiller