E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEczacıbaşı, o şirketteki paylarını Lincoln Electric'e satıyor---

Eczacıbaşı, o şirketteki paylarını Lincoln Electric'e satıyor

Eczacıbaşı, o şirketteki paylarını Lincoln Electric'e satıyor
15 Mayıs 2019 - 19:14 borsagundem.com

Eczacıbaşı Holding ve Eczacıbaşı Yatırım, sermayesinin yüzde 49.54'una sahip oldukları Kaynak Tekniği Sanayi paylarının Lincoln Electric France'a satışı için anlaşma sağladı

Eczacıbaşı Holding ve Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı (ECZYT), Kaynak Tekniği Sanayi ve Ticaret'teki sahip oldukları payların tamamını Lincoln Electric France S.A.S'e satmak için sözleşme imzaladı. Pay devir işlemiyle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, sermayesinin yüzde 33.68'ine Eczacıbaşı Holding'in, yüzde 15.86'sına Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı'nın sahip olduğu Kaynak Tekniği Sanayi paylarının satışının Rekabet Kurulu'nun onaylaması halinde gerçekleşeceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca satışın gerçekleşmesi halinde, Eczacıbaşı Yatırım'ın payına düşen tahmini pay devir bedelinin ise 11.281.260 dolar olarak hesaplandığı bilgisi yer aldı.

Pay devir sözleşmesinden önce Lincoln Electric France S.A.S, Kaynak Tekniği Sanayi'nin sermayesinin yüzde 50'sini elinde bulunduruyordu.

Satış işlemiyle ilgili şirket tarafından KAP'a gönderilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

Sermayesinin % 50'sine Lincoln Electric France S.A.S, % 33.68'ine Eczacıbaşı Holding A.Ş. ve % 15.86'sına Şirketimizin sahip olduğu Kaynak Tekniği Sanayi ve Ticaret A.Ş (Kaynak Tekniği) 'nin toplam 4.835.000 TL tutarındaki ödenmiş sermayesinde Şirketimizin ve Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin sahip olduğu payların tamamının (% 49.54), Lincoln Electric France S.A.S'ye satılması amacıyla bugün (15.05.2019) bir Pay Devir Sözleşmesi imzalanmıştır.

Payların devrinin gerçekleştirilebilmesi Rekabet Kurulu onayına tabi olup, izin başvurusu yapılacak ve kapanış Rekabet Kurulu izninin alınmasından sonra gerçekleştirilecektir.

Pay devir sözleşmesinde yer alan esaslar uyarınca, Kaynak Tekniği'nin Şirketimizin payına düşen tahmini pay devir bedeli 11.281.260 ABD Doları olarak hesaplanmıştır.

Şirketimizin payına düşen tahmini pay devir bedeli, kapanış tarihinde Şirketimize ABD Doları üzerinden ödenecek olup, bu bedel, kapanış tarihinden itibaren 40 gün içerisinde düzenlenecek kapanış bilançosu dikkate alınarak uyarlamaya tabi tutularak nihai pay devir bedeli belirlenecektir.

Nihai pay devir bedeli ile tahmini pay devir bedeli arasındaki farkın pozitif olması durumunda, Şirketimizin payına düşen oranda uyarlama farkı en geç 5 işgünü içerisinde Lincoln Electric France S.A.S tarafından Şirketimize ödenecek, negatif olması durumunda Şirketimizin payına düşen oranda uyarlama farkı en geç 5 işgünü içerisinde Şirketimiz tarafından Lincoln Electric France S.A.S.'e geri ödenecektir.  

Söz konusu satış işlemi, SPK'nın II-23.1 sayılı "Önemli Nitelikte İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği"'nin 6(1) maddesinde belirtilen kriterleri sağlamayacağından (*) ve 6(3) maddesi kapsamında yapılan değerlendirme çerçevesinde, önemli işlem olarak değerlendirilmemektedir.

Süreçte kesinlik kazanan hususlarla ilgili olarak kamuya gerekli açıklamalar yapılacaktır.

(*) İşleme konu malvarlığının kamuya açıklanan son finansal tablodaki kayıtlı değerinin (30.584.696 TL) kamuya açıklanan son finansal tablolara göre varlık (aktif) toplamına oranının % 1.43,  devredilecek mal varlığı unsurunun 31 Aralık 2018 yıllık finansal tablolara göre elde edilen gelire katkısının ( 0 TL) son yıllık finansal tablolardaki gelirlere oranının %0 olması ve satış bedeli (İşlem tutarı) henüz kesinleşmemekle birlikte yönetim kurulu karar tarihinden önceki altı aylık günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması baz alınarak hesaplanan  795,8 milyon TL tutarındaki ortaklık değerinin %50'sine ulaşması öngörülmediğinden,  önemlilik kriterlerini sağlamamaktadır.  

(**) Satış bedelinin daha sonra kesinleşecek olması ve satış bedelinin ABD Doları olarak belirlenmesi sebebiyle, işbu özel durum açıklamasında satış bedeli kullanılarak hesaplanması gereken oran ve bilgiler ilgili tarihlerde kamuya açıklanacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 233,00
En Yüksek: 235,50
En Düşük: 229,60
Değişim 1,88 %
FK: 15,71
PD / DD: 2,65
İşlem Hacmi 77.252.594
Toplam Adet: 332.141
Ağırlıklı Ort.: 232,64
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • O.k16 Mayıs 2019 09:30

    Ülkemizin akıncı firması olması gereken ,ihracat yapacak markalar yaratmasını beklediğimiz , eczacıbaşı , kaynak makinesini yapamadı , yerli üretimi beceremedi , hayal kırklığı

  • Hedefine ulaş Eczacıbaşı 15 Mayıs 2019 22:35

    Eczacıbaşı yarına hisse olarak beklentiler yükseldi.Temetü sünü de Pazartesi vermesi mükemmel.