E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemECB'nin kararı İtalya'yı vuracak---

ECB'nin kararı İtalya'yı vuracak

ECB'nin kararı İtalya'yı vuracak
29 Ekim 2017 - 23:33 borsagundem.com

Tahvil alım programı başladıktan sonra son 7 yılın en güçlü ekonomik büyümesini yaşamış olan İtalya tahvil alımlarında atılan geri adımın ardından İtalya'yı z

BORSAGUNDEM.COM

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ekonomiyi canlandırmak adına tahvil alım programına başladıktan sonra son 7 yılın en güçlü ekonomik büyümesini yaşamış olan İtalya'nın tahvil alımlarında atılan geri adımın ardından olumsuz etkilemesi bekleniyor. 

ECB'nin 2.5 yıl süren tahvil alımlarını yarıya düşürme kararının ardından İtalya'nın durumu ECB Başkanı Draghi'nin başarısının uzun vadeli testi haline gelecek.

Yıllar boyu süren ucuz para politikaları ve Avrupa'nın her yerine yayılmış olan büyüme sayesinde İtalya güçlü bir büyüme yakalamıştı. Ancak bu süreç içinde İtalya, işgücü maliyetlerini düşürmek ve yapısal değişimlere gitmek gibi önemli adımları atamadı.

İtalyan Bankacılık Grubu Intesa Sanpaolo SpA'nın CEO su Carlo Messina konuyu dair "Niceliksel Gevşeme çok önemliydi ama artık yeterli. İtalya artık bunsuz yaşamayı öğrenmek zorunda ve öğrenmek zorunda olduklarının arsında reformların ne denli önemli olduğu da yer alıyor." ifadelerini kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)