E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıECB'nin aralık toplantısı pozitif fiyatlamayı tetikleyebilir---

ECB'nin aralık toplantısı pozitif fiyatlamayı tetikleyebilir

ECB'nin aralık toplantısı pozitif fiyatlamayı tetikleyebilir
30 Kasım 2020 - 16:19 borsagundem.com

A1 FX tarafından hazırlanan analizde Avrupa Merkez Bankası toplantısına dikkat çekilirken, küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

A1 FX Araştırma Müdürü Eren Can Umut tarafından hazırlanan analiz şu şekilde:

DAX endeksinde yukarı yönde hareketlerin hız kazandığını takip ediyoruz. Özellikle 13.800 seviyesinden gelen alçalan trend direnci konumunda bulunan 13.298 seviyesinin yukarı yönde geçilmesi ile alımların hız kazandığını görmekteyiz. Bu sayede alçalan trendin kırılması ile yükseliş hareketinin devam edebileceğine ilişkin algı bir hayli güçlenmiş durumda. Teknik olarak 13.298 seviyesinin üzerinde kalıcılığın sağlanabilmesi ile endekste 13.460 ara desteği ile birlikte 13.600 seviyesini kısa vadede takip edeceğiz. Yalnız majör direnç seviyesinin 13.800 olduğunu da hatırlatalım.

Endekste geri çekilmelerin yaşanması durumunda artık 13.298 destek seviyesi olarak izlenecek. Bu seviye aşağı yönde geçilmeden geri çekilmeler kar satışı olarak adlandırılacaktır. Yalnız bu destek seviyesinin kırılmasını sağlayacak satış baskısında mevcut yükseliş boğa tuzağı olarak adlandırılabilir. Böyle bir durumda 13.030 – 12.946 bölgesini izliyor olacağız. Şimdilik böyle bir fiyatlamaya ilişkin emare olmasa da satışların oluştuğu senaryomuzun gerçekleşmesi durumunda 12.840 seviyesi de önemli bir destek olarak takip edilebilir.

Piyasalar adına önemli bir not ekleyelim:

Yarın Euro Bölgesi enflasyon verilerini takip ediyor olacağız. Verinin beklentilerin altında gerçekleşmesi Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Aralık ayında gerçekleştireceği toplantıda güçlü parasal teşvikler açıklaması beklentilerini kuvvetlendirebilir. Bu durum Avrupa endekslerinde pozitif fiyatlamaları tetikleyebilir.

Boğa piyasası 4 yıl daha sürebilir

 

ABD vadeliler ay sonu kar satışları ile ekside

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)