E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB'den piyasalara destek sözü!---

ECB'den piyasalara destek sözü!

ECB'den piyasalara destek sözü!
14 Haziran 2016 - 17:52 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası, İngiltere'nin AB'den çıkması halinde piyasaları destekleme sözü verecek

Avrupa Merkez Bankası(ECB) İngiltere'nin 23 Haziran'daki referandumda Avrupa Birliği'nden (AB) çıkmaya karar vermesi halinde, İngiltere Merkez Bankası ile birlikte piyasalara destek olacağına yönelik açıklamada bulunacak.

Konuya yakın yetkililerin verdiği bilgiye göre, ECB İngiltere'deki referandumun sonuçlarının erken saatlerde belli olması halinde 24 Haziran'da yapacak. Açıklama Avrupa piyasalarında yatırımcı güvenine destek olmayı ve piyasalardaki oynaklığın artmasını engellemeyi amaçlıyor.

ECB'nin içinde bulunduğu bu hazırlık gelecek hafta yapılacak referandum öncesinde hazırlıkların arttığı anlamına geliyor.

Referandumda İngiltere'nin AB'den ayrılması yönünde bir karar çıkarsa hem İngiltere, hem de AB ve diğer ülkelerde siyasetten, ticaret ve savunmaya kadar birçok alanda değişiklikler meydana gelebilir.

Merkez bankasından kıdemli bir yetkili, "Piyasada yeterli likiditenin sağlanması için ne gerekiyorsa yapılacağına dair bir açıklama olacak" dedi.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, ECB'nin vereceği sözler arasında İngiltere Merkez Bankası (BOE) ile arasında döviz takas hattı kurulması da bulunuyor. Takas hattı bankaların sınırsız tutarda euro veya sterlini alabileceği veya satabilmesini sağlayacak.

ECB daha önce finansal kriz ve 11 Eylül saldırıları sonrasında da Fed ile benzer takas hatları kurmuştu.

ECB ve BOE konu hakkında resmi değerlendirmede bulunmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)