E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi'ECB, yüksek enflasyona alışmamalı'---

'ECB, yüksek enflasyona alışmamalı'

'ECB, yüksek enflasyona alışmamalı'
02 Temmuz 2021 - 09:18 borsagundem.com

ECB üyesi Jens Weidmann, bankanın yüksek enflasyona müsamaha göstermemesi gerektiğine işaret etti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, ECB'nin yeni politika çerçevesinde daha yüksek enflasyon müsamaha göstermeye başlamaması gerektiğini söyledi.

Weidmann, yüksek enflasyona hoşgörünün yüksek borçlu hükümetleri finanse etmeye yönelik bir çabanın işareti olarak görülebileceği uyarısında bulundu.

"Enflasyonun ECB'nin orta vadeli hedef seviyesini aştığı ortamda para politikasını değiştirmemek, para politikasının kamu finansmanının  sürdürülebilirliğini fiyat istikrarı hedefinin önüne koyma girişimi şeklinde yanlış anlaşılabilir" diye konuşan Weidmann, "Böyle bir durum,  enflasyon bekleyişlerini çıpalamayı daha zor hale getirebilir" dedi.

Weidmann ayrıca, ECB'nin Fed'in yaptığı gibi ortama enflasyon oranının  hedeflemesine karşı olduğunu tekrarladı ve bunun anlatılmasının zor,  uygulanması zarar verici olabileceği uyarısında bulundu.
 

Borsa İstanbul'a 'altın' endeksler geliyor!

Dolarda tarım dışı istihdam verisi bekleniyor

Küresel piyasalarda hafta kapanışı gündem yoğun

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)