E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiECB üyesi Kazimir'den varlık alımları açıklaması---

ECB üyesi Kazimir'den varlık alımları açıklaması

ECB üyesi Kazimir'den varlık alımları açıklaması
07 Aralık 2021 - 15:26 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir, gelecekte ECB'nin en önemli politika araçlarından birinin Varlık Alım Programı (APP) olacağını söyledi.

Mart ayında Pandemi Acil Alım Programı (PEPP) sona erdikten sonra APP'yi kullanacaklarını belirten Kazimir, ancak enflasyonun beklentileri aşabileceği ortamda APP ile varlık alımları konusunda uzun vadeli taahhütlerde bulunmamak, taahhütleri kısa tutmak gerektiğinin söyledi. 

"Varlık alımları konusunda çok uzun taahhütlerde bulunmamalıyız. Yeni bilgiler ortaya çıktıkça enstrümanımızı yeniden ayarlamaya her zamankinden daha hazır olmalıyız" diye konuşan Kazimir, "Varlık alımlarında yapılan cari ayarlama, gelecekte potansiyel yukarı veya aşağı yönlü rota değişikliklerine karar verilmesi gerektiğinde iyi bir temel oluşturur" ifadelerini kullandı. 

Kazimir konuşmasında, ECB'nin erken bir sıkılaştırmadan veya gelişmelere aşırı reaksiyonlardan sakınması gerektiğini de vurguladı.

Avrupa yüzde 2.2 büyüdü

 

Bitcoin, 'ciddi derecede ucuz'

 

FED faiz artışı konusunda geri adım atacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)