E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiECB: Ticaret savaşları döviz kurunu olumsuz etkiler---

ECB: Ticaret savaşları döviz kurunu olumsuz etkiler

ECB: Ticaret savaşları döviz kurunu olumsuz etkiler
10 Nisan 2018 - 14:28 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası`nın önde gelen politika yapıcılarından Ewald Nowotny, ticaret savaşının kurlar üzerinde olumsuz etki yapacağını söyledi

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) önde gelen politika yapıcılarından Ewald Nowotny, küresel bir ticaret savaşının, döviz piyasaları dahil, büyük boyutlu bir olumsuz etki yapabileceğini söyledi.

Avusturya merkez bankasının başkanı olan Nowotny, Londra'da katıldığı bir ekonomi konferansında, "Ticaret savaşları, müdahil olan bütün taraflar için olumsuz sonuçlar doğurur" dedi.

Nowotny, "Doğrudan etkileri kur tarafında ortaya çıkabilir ancak bunları görmek ya da önceden tahmin etmek zordur, çünkü artık çok fazla bağlantı ve uzun üretim zincirleri var... Finansal istikrar üzerinde de olumsuz etki yapabilir ancak para politikası üzerindeki etkileri çok belirgin değildir." ifadelerini kullandı.

Nowotny, ECB'nin bir kur hedefi olmadığını ve bankanın enflasyonu orta vadede yüzde 2'nin hemen altında tutma hedefini değiştirmesinden yana olmadığını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)