E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB, reel sektöre katkı istiyor---

ECB, reel sektöre katkı istiyor

ECB, reel sektöre katkı istiyor
11 Mart 2016 - 07:46 borsagundem.com

ECB, tüketicilere ve şirketlere kredileri artırdıklarında bankalara ödeme yapacak

Avrupa Merkez Bankası, kendisinden kullandıkları fonları tüketicilere ve şirketlere kredileri artırmakta kullanan bankalara ödeme yapacak.
ECB dün yaptığı Yönetim Konseyi toplantısında Haziran ayından başlayarak çeyrek dönemlerde yapacağı fonlama operasyonlarıyla bankalara 4 yıl vadeli likidite sağlayacak. TLTRO-2 olarak tanımlananbu yeni uygulama ile bankalar ECB'den alacakları fonları tüketicilere ve işletmelere verdikleri kredileri artırmakta kullandıkları takdirde ECB'den borçlandıkları miktarın yüzde 0,4'üne varan oranda ödeme alacaklar.
ECB'nin bu yeni planı ile bankalar mevcut kredilerinin yüzde 30'una varan oranda borçlanma gerçekleştirebilecekler. ECB sistemdeki toplam krediyi 5,7 trilyon euro olarak tahmin ediyor. Buna göre bankalar ECB'den 1,7 trilyon euroya varan fon alabilecekler. Ancak ECB, bankalardan gelecek fon talebinin bunun çok altında bir miktar olmasını bekliyor.
Plana göre, ECB uzmanları fon kullanan bankaların kredilerini ne kadar artırdıklarını inceleyecekler, bankaların kredilerini yüzde 2,5 artırdıklarının veya TLTRO'dan yararlandıkları dönemin üzerine
çıkardıklarının tespiti halinde ECB'den yaptıkları borçlanmanın yüzde 0,4'üne varan oranda ödeme alacaklar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)