E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemECB´nin QE´yi ertelemesi için 3 neden---

ECB´nin QE´yi ertelemesi için 3 neden

ECB´nin QE´yi ertelemesi için 3 neden
25 Aralık 2014 - 17:18 borsagundem.com

ECB´nin 22 Ocak´taki toplantısında devlet tahvili alımlarını içeren yeni bir parasal genişlemeye gitmesi ciddi bir olasılık olarak duruyor

Bununla birlikte kararın ertelenmesini bekleyenler de var. QE´nin ertelenmesi için 3 gerekçe olarak şunlar sayılıyor: İlk olarak Yunanistan Şubat ayında erken seçime gitmek zorunda kalırsa ECB, Yunanistan´da seçim kampanyası varken aktif bir tahvil alım programına başlayamayabilir. Seçim öncesinde yeni bir çöküş korkusu ile Yunan tahvilleri serbest düşüşe geçerse, ECB´nin kendisini son çare alıcısı haline getirmesi ile spekülatörlerin elde edebilecekleri karları hayal etmek güç. İkinci olarak birkaç hafta içinde Draghi kendisini, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano´nun yerine geçeceği konusunda bir spekülasyon dalgası içinde bulabilir. Napolitano yeni yılın başında görevi bırakmak istediğinin sinyallerini vermişti.

Draghi´nin üç yıl sonra ECB´deki görevini bırakabileceği düşünesi miktarsal gevşeme sürecini çıkmaza sokabilir. Draghi´nin miktarsal gevşeme başlatıp görevi bırakması ve ECB´yi İtalya´nın oldukça işine yarayacak bir tahvil alım programı ile baş başa bırakması düşüncesi yeni yılın en büyük senaryosu olabilir. Üçüncü olarak da ECB, 22 Ocak´ta miktarsal gevşeme oylamasını ertelerse, sermaye kontrolleri altında olan ve parasal birliğin regülasyon yapısı dışında kalan Güney Kıbrıs´ta gerçekleşecek 5 Mart toplantısında böyle kararlar alınması olası değil. ECB, sembolizme inanıyor, burada miktarsal gevşeme kararı almak cesur bir adım olur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)