E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB: Faizler uzun bir süre düşük kalacak---

ECB: Faizler uzun bir süre düşük kalacak

ECB: Faizler uzun bir süre düşük kalacak
27 Ağustos 2019 - 16:46 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı De Guindos, faiz oranlarının uzun bir süre düşüş kalacağını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası  Başkan Yardımcısı Luis De Guindos, Manchester'daki konuşmasında “Faizler uzun bir süre düşük kalacak.” dedi.

Piyasadaki sinyallerinin yankısı ve gürültüsü nedeniyle finansal piyasalardaki fiyatlanan beklentilere ihtiyatla yaklaşılması gerektiğini söyleyen De Guindos, “Bu, güçlü para para politikası uygulamak için diğer bilgi kaynaklarına da bakmamız gerektiği anlamına geliyor. Makroekonomik veriler bu kaynaklardan biri.” diye devam etti. 

ECB Başkan Yardımcısı, “Para politikamız veriye bağımlı, piyasaya değil. Piyasa beklentilerine ilişkin göstergeler bizi politika değerlendirmemezin yerine geçemez.” dedi ve ekledi: Analizimizi güçlendirmenin diğer bir yolu finansal piyasalardaki fiyatlara yansıyanın ötesindeki beklentilere bakmak.

De Guindos, “ECB, sadece finansal piyasalara ve uzmanlara değil, aynı zamanda genel halka da bakarak kararların birçok bilgi kaynağına dayandığından emin olmak zorunda.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dolar neden dusmuyor27 Ağustos 2019 18:12

    ABD dolar istemiyor piyasada kalmasını istiyor biz topluyoz karşılık oranıyla dolar dussede araba alsak