E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiECB faizi 75 baz puan artırdı---

ECB faizi 75 baz puan artırdı

ECB faizi 75 baz puan artırdı
08 Eylül 2022 - 15:15 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yapılan açıklamaya göre faizler 75 baz puan artırıldı.

Rekor enflasyonun yaşandığı Euro Bölgesi'nde ECB'nin faiz kararı merakla bekleniyordu.

ECB'den yapılan açıklamaya göre, refinansman operasyon faiz oranı yüzde 0,50'den yüzde 1,25'e çıkarıldı.

Banka temmuz ayında 11 yıl aradan sonra ilk faiz artırımını gerçekleştirmişti.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı bilge08 Eylül 2022 18:13

    yakında borsanın ustüne büyük bir cıg düsecek bu viop cılgınlıgı yetkili otorıteler onlem almazsa birçok aracı kurum batar yuzlerce müsteri ile mahkemelik olunur ..borsa 10 gun taban olur bu çılgınlıga son verin viop teminatlarını kısın fatura çok agır olur

  • Mucise Reis ;)08 Eylül 2022 16:42

    Enflasyon ciddi manede en dipteki hane halkını sarsar. Enflasyon artar ize parasal dağıtım ve ciddi fakirleşenlerin tesbiti yapılıp, tek tek bunlara nakit vb destek gereklidir. En mantıklısı, onlarca avrupa ülkeside var. Faiz kararı ile enflasyonu frenleyebildiği kadar frenlemeye çalışıyor. Yoksa, ciddi manada destekler, paketler, müdehaleler, el uzatmalar olmalı, hemde nokta atışı gerçek  sahiplere yapılmalı bu. Zaten kış ayı enerjı problemleri ile geliyor. Üzerine üretim hatların biraz yavaşlaması, Parasal daralma ile ekonomiyi soğutup adım atmaya çalışıyor. Bu bir çözüm mü ? alternatifsizlik mi ? İşte bu soru tartışılıyor.... çözdük mü _ ? Ehhh, geçici olarak evet denebilir... Ama kalıcı bir çözüm olmadı.. Enflasyona bu adım atılmasa, hane halkları ve fakir avrupa ülkeleri ciddi biçimde geçim sorunu yaşayabilir. Avrupa ülkeleri arasında göçler başlayabilir. o bakımdan karar yerinde.   

  • Borsa08 Eylül 2022 15:54

    Neden benim hissem Akbank. Neden bu kadar yoğun satış var. Benimi takip ediyorsunuz? En kötüsü diğer bankalarla aradaki fark 5 ayda %51 yeter artık. Ben girdiğimde neden düşüyor. Hisse alırken fk, bilanço, trende göre almayacaksan ne yapacağız. Kendimi borsanın kerizi ilan ediyorum. Bu piyasa değerini kendine layık görende yok olsun gitsin.

  • Borsa08 Eylül 2022 16:51

    Bu işlemleri yapanlara yazıklar olsun. Bu kadar acımasızlık olmaz. 2 kere kalbim tekledi. Allah bildiği gibi yapsın sizi. Vicdansızlar. Ne istiyorsunuz Akbank hissedarlarından. Dün işctr aldım düşüyor diye sattım bugün 16,08 den aldım. Maliyete bile gelmedi. Batırın beni.