E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB faiz indirimini ele aldı---

ECB faiz indirimini ele aldı

ECB faiz indirimini ele aldı
14 Ocak 2016 - 15:01 borsagundem.com

ECB, Aralık toplantısında mevduat faizi indirimi ve varlık alım programını tartıştı

Avrupa Merkez Bankası'nın 3 Aralık toplantısının bugün yayınlanan tutanakları Yönetim Konseyi'nin mevduat faizinde 20 baz puana varan indirimi, varlık alım programının artırılmasını ve programın 6 aydan daha fazla uzatılmasını tartıştıklarını ortaya koydu. 
Tutanaklara göre, toplantıda gelişmekte olan piyasalar ve jeopolitik kargaşalardan kaynaklı risklerin Euro Bölgesi büyümesi üzerinde baskı yaratmaya devam ettiği belirtilirken, hükümetlerin hala büyümeyi teşvik için üzerlerine düşenleri reformlar ve mali genişleme yoluyya yapmadıkları da vurgulandı.
Bazı üyelerin mevduat faizinide 20 baz puan indirim önerdikleri toplantıda diğer üyeler ise 10 baz puanın üzerinde indirimi yaratacağı yan etkilere ilişkin endişelerini ortaya koydular.
Toplantıda üyelerin bir kısmı varlık alım porgramının artırılmasını veya önden yüklemeli alım yapılmasını istedrken, bazı üyeler de varlık alım programının 6 aydan fazla uzatılmasını önerdiler.
ECB'nin Aralık ayı toplantısında varlık alım miktarı değiştirimezken. programın süresi 6 ay uzatılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)