E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB enflasyonla savaşacak---

ECB enflasyonla savaşacak

ECB enflasyonla savaşacak
26 Mart 2014 - 08:03 borsagundem.com

ECB düşük enflasyona karşı gardını yükseltti

Avrupa merkez bankası yetkilileri dün yaptıkları açıklamalarda tehlikeli  bir şekilde düşük seviyelerde seyreden enflayson karşı kararlı adımlar atacaklarına işaret ettiler. Bu adımlar
arasında negatif faiz oranlarının ve varlık alımlarının da olabileceği vurgulandı.
Euro bölgesinin farklı yörelerinden politika belirleyicilerin açıklamalarında ECB'nin zayıf ekonomik ve güçlü bir para birimi ile karşı karşıya olduğu ve ABD, İngiltere ve Japonya'da merkez bankalarının yıllardır yaptığı gibi daha kararlı adımlar atmaya hazırlandığı ifade edildi.
Finlandiya merkez bankası başkanı Erkki Liikanen, "Manevra alanlarımızı kaybetmiş değiliz" dedi ve ECB'nin elinde hangi araçlar olduğuna dair bir soru üzerine negatif mevduat faizine
ve varlık alımlarına işaret etti.
Almanya ve Slovakya merkez bankası başkanlarının da aralarında olduğu diğer yetkililer de benzer mesajlar verdiler.
Almanya Merkez Bankası Bundesbank'ın Başkanı Jens Weidmann, büyük miktarda varlık alımlarına gidilmesi seçeneğini gözardı etmediklerini dile getirdi.
Slovakya Merkez Bankası başkanı Josef Makuch "Bazı ECB politika belirleyicileri deflasyonel ortama sürüklenmemek için standart dışı önlemlerin hayat geçirilmesine hazırlar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)