E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB büyüme tahminini yükseltti---

ECB büyüme tahminini yükseltti

ECB büyüme tahminini yükseltti
07 Eylül 2017 - 16:26 borsagundem.com

ECB, 2017 yılı için büyüme tahminini yüzde 1,9'dan yüzde 2,2'ye yükselirken, enflasyon beklentisini yüzde 1,5 olarak bıraktı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını açıkladı. ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren mevduat oranını yüzde -0,40, marjinal faiz oranını yüzde 0,25 olarak korudu. Piyasa beklentisi de mevduat ve marjinal faiz oranının değişmeyeceği yönündeydi. Öte yandan ECB, 2017 için büyüme tahmini yüzde 1,9'dan yüzde 2,2'ye çıkardı.

Faiz kadar merakla beklenen bir diğer gündem ise bankanın varlık alım programında indirime gidip gitmeyeceği idi. ECB, 60 milyar euro değerindeki varlık alım programını da dokunmadı.

ECB Başkanı Mario Draghi, bankanın faiz kararı sonrası basın açıklaması düzenledi.

Draghi, "Parasal genişleme Aralık 2017'ye kadar veya gerektiğinde sonrasında 60 milyar dolar seviyesinde devam edecek" dedi.

"Kurları izlemek gerek" diyen Draghi, Kurlarda son dönemdeki oynaklık bir belirsizlik kaynağı. Kurların fiyat istikrarına etkisini izlemek gerekiyor" diye konuştu.

Draghi, enflasyonun hedefe doğru ilerleyeceğine güvendiklerini belirterek, Politika tedbirleri henüz güçlü enflasyon dinamiklerine aktarılamadı. Çekirdek enflasyon biraz yükseldi, ancak hala bastırılmış olaya devam ediyor. Hala çok önemli miktarda teşviğe ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulundu.

Büyüme tahmini yükseldi

ECB, 2017 yılı için büyüme tahminini yüzde 1,9'dan yüzde 2,2'ye yükselirken, enflasyon beklentisini yüzde 1,5 olarak bıraktı. ECB 2018 yılı için büyüme tahminini yüzde 1,8, 2019 için ise yüzde 1,7 olarak korudu.

ECB tarafından bugün açıklanan tahminlere göre, enflasyon tahmini 2018 yılı için yüzde 1,3'ten yüzde 1,2'ye, 2019 yılı için ise yüzde 1,6'dan yüzde 1,5'e indirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)