E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
28 Eylül 2020 - 08:40 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’da bugün pozitif açılış bekleniyor.

BIST 100 endeksi, yüzde 0,41 değer kazanarak Cuma gününü 1.124 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 21,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.
Bankacılık endeksi yüzde 0,93 ve holding endeksi yüzde 1 değer kazandığı günde, Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,57 ile tekstil, en çok kaybettiren ise yüzde 1,69 ile turizm olduğu görüldü.
Avrupa Borsaları Avrupa genelinde salgına dair vaka sayısındaki artışın yarattığı tedirginlikle İngiltere hariç günü düşüşle tamamladığı görüldü.
Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1,09, Paris'te CAC 40 endeksi yüzde 0,69 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 1,1 düşüş ile tamamladı. İngiltere'de FTSE 100 endeksi ise yüzde 0,34 artış görüldü.
ABD borsaları Cuma gününü yükseliş ile tamamladı. Dow Jones endeksi yüzde 1,34, S&P 500 endeksi yüzde 1,60 yükseldi ve NASDAQ Composite endeksi yüzde 2,26 arttı.
Bugün veri takvimi açısından zayıf bir gündem takip edilirken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde’ın açıklamaları takip edilecek.
Haftanın ilk işlem gününde, zayıf veri akışına rağmen global piyasalarda artan risk iştahının olumlu etkisi ile birlikte Asya seansında endeks ve işlem gören endeks vadeli işlem sözleşmelerinde kısmi toparlanmaların yaşandığı izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar
• Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların yurt dıs¸ı yerles¸iklerle yapılan vadede TL alım ya da vadede TL satım yönündeki para swapı, forward, opsiyon ve digˆer türev is¸lemlerine ilişkin limitleri artırdığını açıkladı.
• Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan Sınır İstatistikleri verilerine göre, 2020 yılı Temmuz ayında Ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısında geçen yılın aynı ayına göre %85,9 azalış kaydedilmiştir.
Borsa İstanbul, halka arzlarda talep toplama yöntemleri ve dağıtım aşamasına girecek emirlere, dağıtım zamanına yönelik kurallarda yeni düzenlemeler yaptığı belirtildi. Halka arzlarda, birden fazla hesabı bulunan yatırımcıların talepleri, yatırımcı bazında konsolide edilerek tek hesaptan iletileceği açıklandı. (Kaynak: Foreks Haber)
• St. Louis Fed Başkanı Bullard, ABD ekonomisinin yıl sonuna kadar tam toparlanmaya yaklaşabileceğini söyledi. Bullard, ABD'nin üçüncü çeyrekte yıllıklandırılmış olarak yüzde 35 büyüyebileceğini öngörüyor.
• Çin Ulusal İstatistik Bürosu yaptığı açıklamada; Sanayi kesimi kârları Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,1 arttı. Bu veride Temmuz ayında yüzde 19,6 artış kaydedilmişti.
• ABD merkezli Johnson&Johnson (J&J), ürettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının, klinik deneylerde virüse karşı güçlü bağışıklık oluşturduğunun gözlendiğini açıkladı. (Kaynak: Bloomberght)
• Bu haftadan itibaren yurtiçi piyasalar Yeni Ekonomi Programı ve 2021 yılı bütçesine odaklanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanması beklenen Yeni Ekonomi Programı ile gelecek üç yıla ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel makro göstergeler duyurulması bekleniyor. (Kaynak: Bloomberght)
• Türkiye’nin Akdeniz'de yeni Navtex ilan ettiği açıklandı. Yeni ilana göre 29 Eylül'de Rodos ve Meis arasında atış eğitimi yapılacağı basında ki haberlerde yer aldı.
• Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürüttükleri çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, "İki aşımızda hayvan deneyleri aşaması bitti, Sağlık Bakanlığımıza başvurularımızı yaptık, buradaki gerekli değerlendirme ve bu aşıların pilot üretimiyle ilgili tesislerin sertifikalandırılmasından sonra insan denemelerine başlamak istiyoruz." dedi. (Kaynak: Bloomberght)
• ABD'de federal mahkeme, Trump yönetimin Çinli bir şirkete ait sosyal medya uygulaması TikTok yasağını geçici olarak durdurduğunu medyada yer aldı.
• Azerbaycan ile Ermenistan arasında artan siyasi ve askeri gerilime dair gelişmeler yakından takip edilemeye devam ediyor.
• Borsa İstanbul’da bugün pozitif açılış yapması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)