E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporEbru Şahin'den altın madalya---

Ebru Şahin'den altın madalya

Ebru Şahin'den altın madalya
16 Şubat 2015 - 00:42 borsagundem.com

Judo Kadın Milli Takımı Avusturya'da devam eden Avrupa Açık'ta bir altın iki bronz madalya aldı

Avusturya'nın Oberwart kentinde 27 ülkeden 129 judocunun katılımıyla dün başlayan Kadınlar Avrupa Açık'ın ilk gününde Türkiye 48 kiloda verilen 4 madalyadan üçünü kazandı. Ebru Şahin altın madalya alırken, Sümeyye Akkuş ve Dilara Lokmanhekim de üçüncü oldu.

Ebru Şahin, ilk turda ev sahibi Tabea Mara Kraft'ı, ikinci turda Macar Reka Pupp'u yendi. Yarı finalde takım arkadaşı Sümeyye Akkuş ile karşılaşan Ebru Şahin, cezalarda 2-1'lik üstünlük sağlayarak finale yükseldi.

Finalde dünya sıralamasında 13. basamakta bulunan Rumen Monica Ungureanu'yu ippon ile yenen Ebru Şahin, kürsünün en üstüne çıkmayı başardı.

Yarı finalde çekişmeli geçen maçta Ebru Şahin'e yenilen Sümeyye Akkuş ise bronz madalya maçında Çinli Shishi Xie'yi yendi.

Yarı finalde Rumen Ungureanu'ya kaybeden Dilara Lokmanhekim ise üçüncülük maçında Macar Pupp ile eşleşti. Dilara Lokmanhekim, Pupp karşısında yuko ile galip geldi ve üçüncü oldu.

Bu sonuçların ardından Ebru Şahin, dünya sıralamasında hanesine 100 puan daha yazdırdı. Üçüncü sırayı alan Sümeyye ve Dilara ise 40'ar puan kazandı. Bu puanlarla şu an 18. sırada bulunan Sümeyye Akkuş 15. sıraya yükselecek, 31. sırada bulunan Dilara Lokmanhekim ilk 30 içine girecek. 100 puan alan Ebru ise 22'inci sıradan 18. basamağa çıkacak.

48 kiloda Türkiye'nin gururu olan üç milli sporcu, geçen ay düzenlenen Türkiye şampiyonası'nda da yarışmıştı. Şampiyonada Ebru Şahin altın, Dilara Lokmanhekim gümüş, Sümeyye Akkuş da bronz madalya kazanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)