E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEBRD, Rusya’yla ilgili raporunda ülke ekonomisine dair en büyük riske işaret etti---

EBRD, Rusya’yla ilgili raporunda ülke ekonomisine dair en büyük riske işaret etti

EBRD, Rusya’yla ilgili raporunda ülke ekonomisine dair en büyük riske işaret etti
10 Mayıs 2019 - 11:02 borsagundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rusya’yla ilgili raporunda ülke ekonomisine dair “en büyük riske” işaret etti.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rusya’yla ilgili raporunda ülke ekonomisine dair “en büyük riske” işaret etti. TASS ajansının haberine göre, EBRD raporunda, Rusya ekonomisinin karşı karşıya bulunduğu en önemli risk olarak bankacılık sektörünun içinde bulunduğu durum gösterildi. 

Bankacılık sektörünün aktif kalitesi ve yönetimi ile ilgili sorunlar yaşadığı belirtilen raporda, sorunlu kredilerdeki azalma ise olumlu bir eğilim olarak gösterildi.

EBRD ayrıca, Rusya’da 2018 yılında 77 bankanın lisansının iptal edidiğini, Merkez Bankası’nın özel bankalara finansman desteğinde bulunmaya devam ettiğini hatırlattı.

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Ksenşya Yudayeva, Rusya vatandaşlarının ve şirketlerin aşırı borç yükünün ülkenin ekonomik büyümesini frenleyebileceğini açıklamıştı. Yudayeva, bunun ülkede sosyal sorunları da beraberinde getirebileceğinin altını çizmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)